A vércsoport szerint táplálkozás elmélete hiteles?
Arra gondolok pl, hogy én A vércsoportú vagyok, akkor elvileg nekem a zöldségek, gyümölcsök tesznek jót, azokat kellene ennem és húst pl egyáltalán nem. Namost a valóság ennek szöges ellentéte a sertéshúst imádom, minden nap eszek, míg a zöldségeket, gyümölcsöket ritkán, mert azokat meg útálom. Most akkor ez az elmélet hiteles lenne?
Ott vagyok, hogy gondolkozok. hogy vegyek-e olyan kiegészítőt, ami elvileg hozzám illik. Ugye elég gondot okoz mindenkinek, hogy a szükséges vitaminokat, mineráliákat bevigye, mert az élelmiszerekben csekély mértékkel vannak meg és az étrendkiegészítőkben is eltérő arányban töltik meg. Az lenne alogikus, ha már a rám szabott vitamin összetételt venném, ami ugye elvileg a vércsoportom képezi le. Viszont amit olvastam arról, hogy mik a jók számomra és mik a kerülendők, nem vagyok biztos benne és az ára is drága meg az összetevői is alacsonyak [link] Mi a tanácsod? Minden jobbító szándékú választ szívesen vaszek :).
Mutass egy olyan állatfajt, ahol egyedenként különböző az, milyen élelmiszerekre van szüksége...
Az összes olyan diéta ami azt mondja, hogy Pistinek ezt kell ennie, de Marcsinak meg azt, baromság... személyenként valóban eltérőek vagyunk, de emésztésügyileg nincsenek ilyen különbségek...
Semmi alapja nincs.
Lehetnek egyéni különbségek, hogy kinek milyen étrend jó, de ezt nem a vércsoport határozza meg, sokkal inkább a bélflóra (amit ráadásul többé-kevésbé meg is lehet változtatni).
Egyél nyugodtan húst. Vitaminok helyett pedig próbálj kicsit változatosabban táplálkozni (pl. többféle hús, tojás, kicsit több zöldség minden nap és idénygyümölcsök). Én csak D-vitamint szedek ősztől tavaszig, néha kúraszerűen magnéziumot. A többit (szerintem) beviszem kajából, legalábbis igyekszem...
Ez kb. olyan, hogy hiába mondják, hogy zöldséget egyél, ha te sertéshúst kívánsz. A megvonás meg a kényszer evés sokkal károsabb.
Egyetértek azzal, hogy változatosan kell étkezni, a mértéket meg kell tartani, ennyi a lényeg.
Nem hiszek ebben.Amugy az, hogy mit kellene enned, mi tesz jot, es mit szeretsz, az 2 kulon dolog.
Ha azt irod, hogy neked jót is tesz az, amit tiltanak, akkor lenne szo erről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!