A tejmentes életnek vannak előnyei?
Azt tudom, hogy aki laktózérzékeny, annak tiltólistás a tej, de pár helyen olvastam, hogy alapból mégsincs annyi haszna a szervezetnek belőle, mint amennyire mondják ( főleg a bolti tejre gondolnak ilyenkor)
Többnyire elég sok tejet/tejterméket fogyasztok, ha elhagynám ezeket, javulna bármi is?
Amennyire tudom, tipikus, hogy az ember elszokik a tejtől, a párommal is ez történt. Nem normális, hogy egy felnőtt meg tudja emészteni a laktózt, az a helyzet. Sok felnőtt élből nem tudja s ha igen, de évekre kihagyja, könnyen elvesztheti eme képességet (a laktáz enzim termelését)...
De nem mindenki ilyen, nálam ez nem történt meg. Nem ideális számomra a laktóz, de soha nem is volt az, csak roppant gyengén érezhető s nem volt összehasonlítási alapom. Ugyanez van a szénhidráttal, pedig arra tuti nem vagyok allergiás, olyan nincs is. De nem akármekkora mennyiség esik jól s ez régen is így volt, de az életmódváltásomig nem tudtam róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!