A tejmentes életnek vannak előnyei?
Azt tudom, hogy aki laktózérzékeny, annak tiltólistás a tej, de pár helyen olvastam, hogy alapból mégsincs annyi haszna a szervezetnek belőle, mint amennyire mondják ( főleg a bolti tejre gondolnak ilyenkor)
Többnyire elég sok tejet/tejterméket fogyasztok, ha elhagynám ezeket, javulna bármi is?
Ez egy marhaság amit az 1es írt...
Egyébként nem értem miért nehéz az embereknek felfogniuk, hogy a tej egy másik állat emlőváladéka ami arra való, hogy az az állat megfelelő ásványokat, nyomelemeket, vitaminokat stb tartalmaz ahhoz, hogy néhány száz kgosra nőjjön... nem nekünk lett kitalálva, nem jó ha fogyasztjuk... ezzel ellentétben van, hogy nem utasítom vissza, mivel sajnos kvasok jó kaja készűl belőle... de nem fogyasztanám minden nap semmi pénzért... amit meg az 1 írt nettó baromság.
Nekem jobban esik laktóz nélkül enni, bár mivel nem vagyok érzékeny, ezt csak nagyon gyengén érzem, mindenesetre szeretek figyelni a testem jelzéseire. Mivel a vaj és a keménysajt finom és laktóz szinte semmi nincs bennük, azokat kis mennyiségben eszem, azoknál nem is érzek semmi enyhe negatívumot. Más szempontból pedig a nagyüzemi állati termékeket igyekszem kerülni, legyen az tejtermék, hús vagy tojás.
Maga a tejivás nekem nem is logikus, node a sajt sem természetes dolog, mégis örülök, hogy van, szóval ez önmagában gyenge érv.
Fogalmam sem lehet, hogy neked javulna-e bármi a tejtermékek elhagyásával. Sokan jól bírják, az emberiség nagyobbik fele laktózérzékeny, a többiek egy részének sem esik jól, a tejfogyasztás előnyei nem igazán állják meg a helyüket, amennyire tudom... S van, aki leszokik a tejről s pár év kihagyás után nem bírja a laktózt, hasmenése lesz a tejtől s van, akinek ilyen baja sincs...
Ha alapból semmi bajod tőlük, akkor elég lenne, ha sima bolti helyett jobb minőségű, bio vagy házi, adalékanyagmentes tejtermékeket ennél. Tejivás helyett szerintem egészségesebb a kefír vagy a natúr joghurt.
De azt is kipróbálhatod, hogy ha pár hétig nem fogyasztasz semmi tejterméket, van-e változás. Ha semmi, akkor nyugodtan visszatérhetsz rájuk, ennyitől nem leszel laktózérzékeny.
Nem igazán éri meg amúgy, ha nincs rá különösebb okod, nagyon sok dologban van tej, és nem egyszerű/olcsó mindenből tejmenteset venni/készíteni.
Én érzékeny vagyok a tejfehérjére, nálam annyi előnye volt, hogy eltűntek a pattanásaim. Ritkábban vagyok náthás és az allergiáim is megszűntek, bár ennek más oka is lehetett. Viszont hiányzik a tejföl, a sajt... A tejet tudom kókusztejjel helyettesíteni, nem nagy különbség.
Attól, hogy 1-1 ember laktózérzékeny lesz úgy hogy előtte nem volt az, attól még ez nem így működik...
Ez pont ugyan olyan, mint aki pl mittudom én parlagfű allergiás lesz 30 évesen úgy hogy addig nemvolt... lehet akkor is laktózérzékennyé válltál volna, ha nem hagyod abba a tejtermékek fogyasztását.
Van alternatívának rengeteg növényi alapú túró, tejföl, tej utánzat amik szerintem még ízletesebbek is mint a tejtermékek... persze az ezekkel készült kajáknak óhatatlanul más ízük lesz a megszokottól így hozzá kell szokni....
De ugyan olyan ez mint a dohányzás... ha elhiszed, hogy ártalmas és le akarsz szokni, akkpr vállalnod kell, hogy egy kicsit valószínűleg mindig hiányozni fog, de ha meghozod a döntést, akkor talán nem amiatt halsz meg 40 évesen tüdőrákban... ha meg nem szoksz le, mert "szereted" akkor vállalnod kell a fogyasztása okozta esetleges következményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!