A 100%-os, de koncentrátumból készült grapefruitlé is jó hatású az egészségre?
Figyelt kérdés
Vagy esetleg a tartósítási eljárás során elveszíti a fertőtlenítő hatását és egyéb pozitívumait?#üdítő #vitamin #gyümölcslé #ásványi anyag #grapefruit #hőkezelés #citrus #Happy Day #baktériumölő #grépfrú
2017. szept. 21. 20:17
2/10 A kérdező kommentje:
Tehát nem azt kérdezem, hogy rossz-e, hanem hogy jó-e. Nyilván a grapefruit egészségügyi előnyei miatt veszem/venném. Egy semleges cuccért minek fizessek literenként 5-600 Ft-ot?
2017. szept. 21. 20:23
3/10 anonim válasza:
kb olyan a hatása mint a grapefeuitnak igen , nem lesz kevesebb.
4/10 anonim válasza:
Nem lesz egyenértékű a frissen facsart gyümölcslével soha sem. Kérdés, hogy hogy készült a koncentrátum. Ha bepárlással, akkor hőnek volt kitéve, mi során biztos, hogy sokat veszített a hasznos vitamintartalmából és minőségéből. Facsard frissen, többet érsz vele!
5/10 anonim válasza:
Szinte biztos, hogy elveszti. Eleve ha otthon kifacsarjuk is már veszít belőle, a gyümölcsök csak is egy az egyben elfogyasztva érnek valamit, ha érnek.
6/10 A kérdező kommentje:
(Azt megnézném, ki fogyaszt el "egy az egyben" egy grapefruitot. :)) A vitamintartalom túlélése kevésbé érdekel, mint a fertőtlenítő hatás megőrzése.
2017. okt. 13. 22:21
7/10 anonim válasza:
100%: kamu, csak üzlet max 90% körül lehet.
De te döntöd el, hogy mit szeretnél, ha van pénzed, vehetsz belőle.
Sokkal jobb, ha frissen veszel...
8/10 A kérdező kommentje:
Én még nem találtam olyan házi módszert, amivel könnyen és gyorsan ki lehetne nyerni a grapefruit levét rosttal együtt úgy, hogy a keserű rész ne menjen bele. Ha ezt el akarom kerülni, minimum 2 órát kell vacakolni a gyümölccsel. Hogy 90 vagy 100%-ról van-e szó, ez szintén nem tárgya a kérdésemnek. Ha azok a 100%-os grapefruit gyümölcslevek, amiket már kóstoltam, csak 90%-osak lennének, akkor 100%-os töménységben már ihatatlanok lennének a savasságuk/keserűségük miatt. Nem beszélve arról, hogy gyümölcsből kinyerni ugyanazt az ivólémennyiséget nem csak órákig tartó meló, de jelentős ráfizetés is, hiszen a nem épp filléres, hanem a mi éghajlatunkon csak importból bejövő drága gyümölcs nagy része héj és a lé egy része is elfolyik a hámozásban. Tehát sem anyagi, sem energiaráfordítás tekintetében nem éri meg gyümölcsből kinyerni a grapefruit levét, ezért kérdeztem meg azt, hogy a fertőtlenítő hatás vajon megmarad-e a dobozos gyümölcslében.
2017. okt. 14. 21:51
9/10 anonim válasza:
Szerintem a lének nincs fertőtlenítő hatása. A mag kivonatát szokták ilyen célból használni.
10/10 anonim válasza:
"(Azt megnézném, ki fogyaszt el "egy az egyben" egy grapefruitot."
Olyan mint a narancs pl, héját, magot leszámítva meg a fehér kis részeket, miért ne lehetne enni? Mondjuk speciel nem szeretem én az ízét eleve.
Én is inkább ezt ajánlom:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!