Ha minden este megeszek 5-6 tojást a hizás érdekében akkor az káros lehet az epére szivre stb?
Erről megoszlanak a vélemények. Én évek óta minimum ennyi, de inkább kicsit több tojást eszem, mivel szálkásítok és abban rengeteget segít, jól laktat. Nem tudok róla, hogy bármi rossz hatása lenne rám, aki nem vagyok tojásérzékeny, a koleszterinje teljesen szuper, arról olvastam, tápanyagtartalma is kiváló, a legértékesebb fehérjének mondják az anyatej mellett...
Sokan többszörennyi tojást esznek, persze mivel nem ismerem őket évtizedek óta, ez nem informatív, de az is ráfogható lehetne a genetikájukra.
De az alapján, amit olvasgattam életemben a tojásról, illetve nagy tömegek tapasztalata alapján, akik napi jópár tojást esznek (általában egy csomó zsíros hússal. ketogén diétás fórumokban töltöttem egy csomó időt, ott sokféle és sok ember van, valamit azért jelent), nem aggódnék.
Nem káros, de nem is fogsz tőle feltétlenül hízni. Valami szénhidrátosabb, kalóriadúsabb ételtől inkább, de egész nap sokat kellene enned, nem csak este.
Ennyi tojásban még fehérje és zsír sincs túl sok, ha másból épp nem nagyon viszel be aznap, még kevés is lehet neked. Nekem a tojás inkább fogyókúrás ételnek számít, mert 3-tól már teljesen jól tudok lakni, és az még mindig csak kb. 240 kcal, ami röhejesen kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!