Hogyan tudnék viszonylag könnyen leszokni a kávéról?
Sajnos nagyon kevés folyadékot fogyasztok (napi kb. 3 decit), egyszerűen nem vagyok szomjas, eszembe sem szokott jutni, hogy innom kellene. No emellé még ledöntök napi 3-4 csésze kávét, ami köztudottan keményen dehidratál, és félek, hogy a szervezetem ezt hosszú távon megsínyli.
Koffeinmentes kávét nem szeretnék inni, a teát utálom.
A kávéscsészédbe töltsél vizet, és játszd el, hogy kávét iszol. Legalább az illúzió megmarad.
Egyébként muszáj inni vizet. Nem kifogás, hogy nem vagy szomjas, nem jut eszedbe. Készíts magadnak mindig oda innivalót, hogy tudd, meg kell innod.
Az a baj, hogy tényleg nem jut eszembe, vagy ha mégis, egy-két korty után "megtelek". Azt szoktam mostanában csinálni, hogy amikor nagy nehezen eszembe jut az ivás, akkor mindig kiszámolom, hogy minimum tíz kortyot igyak. Már ez is megerőltető...
Szénsavmentes vizet iszok főleg, néha (100%-os) gyümölcsleveket.
Nem tudom, hogyan működnek emberek, hogy nem szomjasak, de gyakori. Valahogy vedd rá magad az ivásra, muszáj.
Hogyhogy megtelsz? Enni sem tudsz? Vannak lédús ételek, amikkel ha szinte nem iszol, akkor isbőven hidratált leszel, legalábbis egyesek táplálkozásában ez történik, mert eleget esznek belőlük. A gyümölcs sem vonz? A lédús zöldségek?
Amúgy akár kávéval is hidratálhatod magad (bár nem ezt ajánlom, csak ha minden kötél szakad, az is jobb, mint alig bevinni vizet), nyilván van az a híg kávé, ami majdnem ugyanúgy hidratál, mint a víz. Amúgyis túl van értékelve a kávé dehidratáló képessége, azt hiszem. Mindenesetre amikor másfél liter kávét ittam (nekem megfelelőt, de nyilván nem masszív tömény feketkávé volt) egy nap, akkor alig ittam vizet, márpedig én nem bírom a dehidratáltságot s ami azt illeti, szinte lehetetlen is számomra, jóóóóóval előtte kínzóan szomjas leszek.
Ha nem iszol kávét, akkor is kevés a 3 dl folyadék.
Hacsak nem viszel be az ételből elég vizet, sokkal több kell. Egyéni, kinek mennyi, én néha csak 2, máskor 4 litert iszom, a párom olykor fél litert, amikor az ételével bevisz 1,5-2 litert... A fizikai aktivitás is növeli az igényt s az izzadás, ez egyértelmű.
Akár szokj rá, hogy félóránként 3 korty, de innod kell.
A kávéról leszokni egyszerű. Nekem minden héten sikerül... :-))
Viccet félretéve egyszerűen nem iszol kávét és kész.
A vízről annyit, hogy ha nem tudsz inni, használj több sót. Az csak egy tévhit, hogy a só ártalmas az embernek.
Muszáj inni?
Valóban, ha én akaratom ellenére megiszok x vizet, vagy bármit, mert "kell", kb megyek is ki hányni, mert visszajön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!