C-vitamin pótlás más módon?
Sziasztok!
Naponta szedek be 1000mg C-vitamint. Szeretnem ezt mas formaban potolni, hogy ne kelljen szednem. Gondolok pl arra h mondjuk reggelente facsarok citromlet, es azt iszom. Az kb hany mg-t tartalmaz? Szeretnem tartani ezt az 1000mg-t. Tudnatok segiteni?
Javaslom a csipkebogyó port. Ki tudod számolni beltartalmi értékek alapján, mennyit kell bevenned ahhoz, hogy ennyi C-vitamin legyen benne.
Natúr citromlé rendszeresen fogyasztva lemarja a fogzománcod valószínűleg.
Nem gyógyszer, hisz nem gyógyít, C-vitamin van benne, pont.
Természetesen nem tudsz bevinni rengeteg C-vitamint, csak annyit, hogy ne kapj skorbutot s még egy kicsit... A növényekben egyszerűen nincs annyi, hogy többszáz mg összejöjjön épeszű módon.
Rákerestem, 1000 mg-hoz kb. 2 kiló citrom kell (nyilván a héja nélkül). Csipkebogyóból és homoktövisből jóval kevesebb, de nekem napi negyedkiló csipkebogyó megevése is teljességgel lehetetlen és életszerűtlen, egyszer nem tudnám összehozni. Írták, hogy van por, még azzal a legjobbak az esélyeid... Hacsak nem iszolhomoktövislét, ami finom és drága :)
No persze, a többi ételedből is jön C-vitamin, csak kevés.
Én néha aszkorbinsavval és persze citrommal csinálok limonádét. Benne van a citrom íze, de sokkal vitamindúsabb. Bár én nem akarok napi sokszáz mg-ot beszedni...
Izé, visszavonom az első mondatomat, az én gyógyszerfogalmam bizonyára nem esik egybe a hivatalossal...
De akkor sem gyógyszer, inkább kiegészítő, mint a fehérjepor s az L-karnitin meg ilyesmik...
Őrölt paprika, káposzta, stb stb...
Egyél sok zöldséget gyümölcsöt...
Én 10 éve vega vagyok, napi 0.5-1kg zöldség, 0.5-1kg gyümölcs...
A vérképem tökéletes, makk egészséges vagyok... van b-vitaminom abból mikor épp eszembejut bedobok egyet a b12 miatt, de van, mikor hónapokig nem jut eszembe.
Ahogy 3-as írta, a gyümölcsökben gyalázatosan kevés C vitamin van, és gyanítom, hogy az általa talált értékek sem mai keletűek, márpedig évről évre csökken a gyümölcsök, zöldségek beltartalmi értéke.
C vitamint legkönnyebben és legolcsóbban az aszkorbinsavból nyersz, de azt is célszerű nyers gyümölccsel együtt fogyasztani, hogy a bennük levő flavonoidok segítsék a vitamin felszívódását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!