Melyik az egészségkárosítóbb életmód? (▼▼▼részletek▼▼▼)
Tegyünk fel 2 egészséges, átlagos, egyforma alkatú 20-on éves férfit és 2 ugyanilyen nőt. Nevezzük őket:
Peti és Kati
Laci és Éva
Mindnek van egy "szenvedélye".
Peti és Kati nagyon szereti a sört. Este, munka után, otthon szeretnek meginni 4-5 dobozzal is fejenként. Emellett viszont kifejezetten egészségesen táplálkoznak napközben. Nem esznek vörös húsokat, feldogozott húskészítményeket, magas GI szénhidrátokat.
Táplálékaik: friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék, tojás, sovány tejtermékek, hal, sovány csirke vagy pulykamell, hüvelyesek és olajos magvak. Tányérjuk nagy részét a zöldségek töltik ki.
Szénsavas, cukros üdítők nem játszanak, szénsavmentes ásványvizet isznak.
Semmilyen tömény szeszt nem fogyasztanak soha, bort nem isznak. Csak sört, de azt naponta min. 1 max 5 x 5dl.
Gyalog járnak munkába és vissza ami naponta 2 x 1 km séta.
(Peti és Kati nem alkeszok, mert ha nem lenne sörük mást nem innának meg, mert nem szeretnek semmilyen más alkoholt, vagy ha kell, akkor alkoholmentes sör is jó nekik, csak az íze kedvéért isszák)
Laci és Éva csak hétvégente fogyaszt sört. Szombaton átlagosan csak 2 x 5 dl. és vasárnap is 2 x 5 dl. Megisznak a anyóséknál vasárnapi ebéd előtt 5 cl. pálinkát. Ennyi a heti alkoholfogyasztásuk. Hétköznap szesztilalom.
A reggelijük lekváros vagy szalámis, vajas fehér kenyerek, virsli, kolbász, kávé, tea cukorral. A mennyiséget is szeretik túllépni.
Az ebédjük is hagyományos. Húsleves, második félének rántott húsok, pörköltek, sültek, tésztával, rizzsel vagy krumplival.
Vacsira az ebédmaradék.
Átlagosan túl nagy adagokat esznek meg egyszerre, ezt ők is tudják. Szeretnek nassolni 2 étkezés közt egy kis sütit vagy csokit.
Melyik életmód vezet hosszú távon egészségkárosodáshoz, elhízáshoz?
Szóval melyik a rosszabb: a sör szeretete és a sörivás mértékének rendszeres túllépése vagy a kaja szeretete és túl nagy adagok evése, hagyományos, magyarosakból és nassolgatni 2 étkezés közt.
Mert kalóriára kb egyforma, nem?
hát nem tudom, ki mer ma még halat enni a radioaktivitás meg a higany miatt. Az is a 80-as évek zenéje, hogy a sovány hús egészségesebb, mint a zsíros. A tejterméket ma már szinte senki sem tekinti egészségesnek egy-két 82 éves orvost kivéve. Vörös húsra pedig ugyanúgy szükségünk lehet. Nem kell bedőlni az ostoba propagandának. A lényeg, hogy ne agyonantibiotikumozott, ipari hús legyen. A húsleves, csontleves a világ egyik legegészségesebb étele. A kolbász, ha házi, és nincs agyonsózva, semmi baj sincs vele, a pörkölttel sincs. Tehát az egész egy elavult elméleten alapszik, persze, ha valaki vegán, megértem, csak most ne kezdjen el senki ezen rugózni.
A krumplinak, rizsnek is megvan a maga tápértéke, és az agynak pl. szüksége van elég sok szénhidrátra. szóval nem mondanám, hogy annyira hú de jobb az első pár étkezése. A gáz az inkább a másodiknál a cukor meg a kenyér, ami különösen reggel ártalmas.
A sörnek szerintem van jó oldala is, pl. nyugtat, B vitamin van benne, tisztítja a vesét, stb. A pálinkát én nagyon ellenzem, szerintem borzalmas találmány. Szerintem összességében az első tovább élne, ha nem ennének radioaktív halakat, de így ők fognak előbb meghalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!