Felesleges ilyen kenyeret venni a helyzetünkben?
Anyukám nem rég vett egy kenyeret aminek szörnyű íze volt és ő is bevallotta, hogy ne a legjobb .... "de az egészséges dolgoknak nem ugyan olyan az íze" szerinte.
Nem lenne probléma, ha tényleg valmilyen extra egészsége extra diétás valamit vett volna, de ez egy glutén mentes kenyér és semelyikünksem alergiás a gluténra.
Hogy tudnám lebeszélni a glutén és laptóz mentes dolgok vásárlásáról? Egyikünk sem alergiás semelyik hozzávalóhoz sem, ezért értelmetlennek tartom ezeknek a vásárlását?
Tényleg egészségesebbek?
"A gluténmentes étrend követése nem jár előnnyel az átlagos, egészséges felnőtt népesség számára - állítja az Arizonai Állami Egyetem professzora a Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics folyóiratban publikált tanulmányában."
Ezt egy gondolkodó ember publikálás nélkül is tudja!
Egy orvos engem eléggé meggyőzött a gluténmentességről (bizonyos más faktorokkal együtt egészségtelen. mivel a glutén nekem nem fontos, a kenyér pedig gluténmentesen sem ideális számomra, nem kockáztatok az állandó fogyasztásával)... De én sem tartom kifejezetten ördögtől valónak a kenyeret, viszont amit nagy butaságnak tartok, az a rossz dolgok evése.
Én úgy hagytam el 99%-osan a glutént, laktózt, cukrot s miegymást, hogy ízletesebb ételeket eszem, mint előtte.
Az egészséges ételeknek is lehet remek ízük, sőt, nekem jobban szoktak ízleni, ha nem, akkor azt a fajtát nem eszem.
Szerintem ha te úgy ítéled meg, hogy továbbra is "megkockáztatod" a normál kenyeret s tejtermékeket, akkor az édesanyád nem várhatja el s kényszerítheti rád, hogy rosszat egyél.
Nem tudom, mi lehetett abban a kenyérben, a gluténmentes cuccok max. néha seízűek szerintem, nem rosszak, de persze ízlések és pofonok, bár normál búzakenyérből is csapnivalókat lehet kapni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!