Egészséges táplálkozás felesleges?
Mai világ az egészséges táplálkozás divatja.
Különböző diéták, teljes kiőrlésű dolgok, finomított ch méreg, norbi update és társai divatja van. Nagyon sok ismerősöm tartja az egészséges táplálkozást mégis egyre több és egyre korábban betegek az emberek, hihetetlenek mértékben nő a daganatos betegek száma stb
Régi öregeink ezekről a dolgokról nem hallottak cukor zsír egészségtelen táplálkozás stb. Mégis rengeteg a körülöttem lévő nagyon idős ember (nagyszüleim, testvérei stb.)
Nem a norbi update és társai az egészséges táplálkozás. De nem is az, amit a nagyszüleid csinálnak, attól, hogy még élnek, nem jelenti azt, hogy egészségesen "belül" és nem viszi el őket a következő percben a szívroham vagy akármi.
Aki egészségesen akar táplálkozni, annak elsőnek utána kéne olvasni az alapoknak, hogy hogyan épülnek fel a tápanyagok (cukor, fehérje, zsír), ennek lebontásáról stb., ami igazából fent van neten is, megnyitsz egy orvosi biokémia könyvet és ott is le van írva. Ha az alapokat nem érti az ember, akkor hiába magyarázod neki, miért egészségtelen a disznóhús, mert azt sem tudja mi az a telített zsírsav és nem is érti, hogy hogy van összefüggésben azzal, hogy ha sokat eszik akkor tropára megy a szív-és érrendszere.
De nem is az, amit a nagyszüleid csinálnak, attól, hogy még élnek, nem jelenti azt, hogy egészségesen "belül" és nem viszi el őket a következő percben a szívroham vagy akármi.
Miért aki egészségesen táplálkozik az egészséges belül és soha nem viheti el szívroham? Egyszer úgyis mindenki meghal
nem abból kell kiindulni, hogy mit látsz a mikrokörnyezetedben. a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy a várható élettartam egyre nő.
ez nem csak a táplálkozás, hanem az eü ellátás függvénye is, stb.
a norbis dolgok, totál egészségtelenek.
olvasd el egyszer, mi van bennük.
ami fontos, hogy lehetőleg minél feldolgozatlanabb élelmiszert egyél, és amennyire lehet, csökkentsd az adalékanyagok mennyiségét.
az is nagyon lényeges, hogy milyen csomagolásban jön az adott élelmiszer. a savanyúkáposztáról ódákat zengenek, de boltban csak műanyag zacskóban lehet kapni, és mire eljut a fogyasztóhoz, rég magába szívott egy csomó káros vegyületet a műanyagból.
szóval rengeteg mindenre lehet és kell figyelni. azért ha termelőtől vásárolsz, főleg bio élelmiszereket, akkor nagyon nem tudsz melléfogni.
Igne, mindenki meghal egyszer, csak nem mindegy hogy hogy és mikor. Pl. ha szívrohamban meghalsz, akkor mázlid van, megúsztad ennyivel, de mi van, ha szépen elindul egy vérrög (mert el fog, ha ilyen sz.rul táplálkozol és az összes szutyok lerakódott az érfalba), kapsz egy tüdőembóliát vagy akár egy stroke-t. Ott fogsz vergődni egyedül a konyhapadlón, mert épp nincs otthon senki, és te tudod jól, hogy itt minden perc számít, mert amennyi idő eltelt, annál nagyobb a károsodás. Fél óra múlva megtalálnak, bevisznek a kórházba, de te már onnantól kezdve csak vegetálsz, beszélni nem fogsz tudni, mert az aygadnak az a része nem kapott oxigént, mert a vérrög elzárta és szépen elhalt, tehát nem tudsz beszélni, úgy mozogsz, mint egy folyatékos (mert az is leszel), de persze tudatának vagy mindennek, tehát épp ésszel kell ezt kibírnod életed végéig. Szóval marhára megéri szajkózni, hogy na de hát nagyanyáink is élnek, pedig szalonnát ettek reggelire fehér kenyérrel. No igen, nekik lehet hogy épp szerencséjük volt, mert eddig nem patkoltak el, de honnan tudod, hogy neked is az lesz?
Én inkább egy minimális odafigyeléssel gondolok az egészségemre, és még csak nem is azt mondom, hogy soha ne egyél disznóhúst, mert a legfontosabb itt a mérték. Ha havonta párszor azt eszel, semmi bajod nem lesz, de miért olyan nehéz betartani azt, hogy nem a mekibe eszel minden nap, hanem változatosan halat, csirkét stb-t, sok zöldséggel, rizzsel és ne mindig krumplival és a többi? Szerintem marhára nem egy nagy tudomány és még sem leszek 50 évesen egy csotrogány
Hogy mi egészséges és mi nem, arról nagyon sok a vita. De jól írták előttem, a természetes ételek, amiket dédanyáink is ettek, egészségesebbek a feldolgozott, tartósított, finomított bolti ételeknél.
A nagymamám és 3 dédmamám 85-90 éves korukig éltek, aktívak, egészségesek voltak egész életükben, csak az utolsó pár évükben hallottam tőlük olyat, hogy már nem megy úgy a munka, gyengébbnek érzik magukat. De ellátták magukat és a házuk táját rendben tartották, állatokat tartottak és kiskertet gondoztak. Nem szedtek gyógyszereket, ettek jócskán zsírt és sertéshúst is, cukrot csak igen kis mennyiségben a mai átlaghoz képest. Sok friss zöldség, gyümölcs a saját kertjükből, tojás a saját tyúkjaiktól, tejtermék a helyi gazdáktól (amíg volt lehetőség). Boltban kevés élelmiszert vettek. És még sok apróság (ritkán ittak alkoholt, nem dohányoztak stb.). Nekem ők jelentik a példát, szeretnék úgy élni, mint ők: aktívan, másokra nem szorulva, jó egészségben, még idősen is.
A betegségek oka nem csak a rossz, tápanyagban szegény ételekben, hanem az életmódban és egyéb tényezőkben is rejlik (rossz minőségű víz, vegyszerek, feleslegesen beszedett gyógyszerek stb.).
Azt azért ugye mindenki tudja, hogy minden másnál többet számít a genetika?
Nem mondom, hogy nem tudjuk korábban kinyírni magunkat a sok zsíros sz.rral, meg úgy egyáltalán a hihetetlen bezabált mennyiségekkel, de ha nem szélsőségekben gondolkodunk, a genetika sokkal többet nyom a latban.
ez mondjuk pont nem így van, ez a genetikai megközelítés kb. blikk-szintű.
az, hogy hogyan élsz, befolyásolja, hogy milyen génjeid aktiválódjanak + dnst is változtatja az életmód. az, hogy te mit örökítesz át az utódjaidra, a te életmódodon is múlik. tehát nem csak magadért, de az utódjaidért is muszáj egészségesen élned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!