Mennyire rosszak a következő cukorértékek?
Néha meg szoktam mérni a cukromat (fél évente kb).
Éhgyomri: 6.3 (Ez kicsit emelkedett, tudom, eléggé mozgásszegény életmódot folytatok manapság, de itt is változtatásokat fogok eszközölni. Illetve fontos megemlíteni, hogy nagyon enyhe fogínygyulladásom van még.).
Ebéd után (főtt burgonya + csirkemell + tartármártás).
Evés után ~1 órával: 8.3
Evés után ~1.5 órával: 7.6
Evés után ~2 órával: 7.1
Valahol azt olvastam, hogy evés után 2 órával 7.8 alatt kell lennie egészséges embernél, így szerintem az korrekt. De kikérném a ti véleményeiteket is.
Előre is köszi a válaszokat!
Igen, nagyon jól tudod, valóban 2 órával evés után már le kell mennie 7.8 alá, az az egészséges, de abban sincs semmi, ha nem megy le. Számtalan dologtól függ a vércukorérték, nem kell bepánikolni.
Ha az éhgyomri 6.3, annak is van valami oka, nem kell vele törődni. Nem érdemes állandóan vércukorszintet mérni, természetes dolog, hogy ingadozik a vércukorszint, az étkezéstől függően. Egyébként pedig reggel a legmagasabb, tehát nem mérvadó.
Szerintem felejtsd el a méregetést. Egy évben egyszer háromhavi vércukorérték mérést kell csináltatni, bőven elég. Felesleges idegesíteni magad. A HgA1C háromhavi (24 órás gyűjtött vizelet alapján) értéke tökéletesen megfelel, hiszen nem kell, hogy a nap minden szakában tökéletes legyen a vércukorszint. A háromhavi már elég tág időszak ahhoz, hogy kimutassa, jó-e vagy sem a vércukorszint értéke.
Minden más felesleges, pénzkidobás és felesleges idegeskedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!