Ha tartósítószer van a következő összetevőkben, az normális? Mennyire számít ez károsnak?
Teletálnál néztem, hogy elég sok összetevőben van azért tartosítószer, például:
- trappista (tej, só, tartósítószer, oltóenzim)[TE]
- tojásfehérje lé (tojásfehérje, tartósítószer)[TO]
- mustár (ecet, mustármag, fűszerek, tartósítószer)[MS]
- natúr lecsó (paprika, paradicsom, kukoricakeményítő, tartósítószer)
és stb...
Az lenne a kérdésem, hogy ez mennyire számít egészségtelennek? Baj, hogy ezekben tartósítószer van, vagy ez teljesen normális?
Ha étkezdében eszek, vagy rendelek valahonnan (pl. netpincér), ezekben is ugyanúgy benne lesznek valószínűleg a tartósítószerek?
Ha nem itthon készítem el magamnak, akkor elkerülhetetlen?
És mi a helyzet a tojással?
Ha rendes tojást használnának, nem pedig tojásfehérje lé, illetve tojássárgája lét, akkor gondolom nem kellene tartósítószer. Ez máshol is bevált praktika?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!