6 óra után nem evés, más is farkaséhesen ébred miatta hajnalban, ami álmatlan hánykolódásban végződik? Vagy csak em vagyok ilyen "szerencsétlen"?
Nem először próbálom ki, de mindig egy a vége: Hajnalban kipattant szemekkel fordolodpk, nem tudom mi bajom, mikor rajovok: Éhes vagyok! Akkor is ha ha hat elott degeszre ettem magam, vagy ha keveset.
Lassan egy éve próbálom ezt a 6orautannemeves dolgot,sikertelenül.
Mindig az a vége h reggel hat után felkelek, eszem valami finom reggeli félét, es irány aludni vissza. Érdekes akkr ugy alszom mint a tej (megpersze a kimerültség is hozza tesz). Ez persze csak hétvégén ideális, hétköznap nem. Akkor egesznap kómás, ásítozó, fáradt vagyok.
Bezzeg nővérem és családja vígan él h legkésőbb hat után vacsorázik.
Milyen "varázserővel" birtok ti is?:D na komolyan, emberek, más nem kel olyan éhesen h képtelen aludni miatta hajnalok hajnalán?
Igen en ezt gyerekkoromban a taborokban vettem eszre, ahol az volt a "jo" bevett szokas, hogy vacsora este 6-kor, takarodo este 10-kor. Nekunk mar este tizkor kopogott az szemunk az ehsegtol nemhogy meg ejszaka. En mar akkor elhataroztam hogy en ezt soha nem vezetem be.
Azota felnottem es tovabbra is este 8 korul vacsizunk, szamunkra tokeletes. Mindenki jol alszik, senki nincs elhizva, sem en sem a gyerekeim.
Gondolom attól is függ hogy ki mihez van szokva. Ha te régebben később vacsiztál akkor azt szokta meg a szervezeted.
Én attol érzem jol magam ha 6ig vacsizok.
Nekem az esik rosszabbul ha későn eszem mert en meg attol nem tudok aludni.
Azt olvastam amugy hogy a vacsi és a lefekvés között 2 óra teljen el.
A degeszre evèssel is lehet gond. Általános jelensèg, hogy kiadós falás után èhesebbnek èrzi magát reggelre az ember. Azt szokták mindani, hogy "kitágul a gyomor" a túl sok èteltől, ezèrt van reggelre a NAGY üres gyomor. Hogy ez biológiailag tènyleg így van-e, nem tudom, de már èn is tapasztaltam.
Inkább többször egyèl kevesebbet, mint egyszerre sokat ès utána semmit.
Én ma 4 után nem eszem (3 előtt sem ettem, nem szoktam :)) és kb. tuti, hogy jóllakottan fogok kelni holnap, mint mindig. Az éjfél utáni időszak lesz érdekesebb (soká fekszem), de ha véletlenül megéheznék, max. eszem egy parányit. Sokkal jobb, mintha nem, a fogyásomhoz pedig ennek a világon semmi köze, az a kalóriadeficiten múlik, s az alvásban pedig végképp nem zavar.
NEKED nyilván nem való a 6 után nem evés, felesleges erőltetned. Te egyél később is.
NEM varázserő, mások vagyunk :) Evés terén óriási különbségek vannak, még az uralkodó makrotápanyag is más lehet, az étkezések száma, mérete, ideje...
Van, aki akkor szenved s éhezik, ha 5 étkezése van szálkásításkor, van, aki akkor, ha 2-3. Sőt, van, aki edzés előtt 1-2 órával igényel egy étkezést, másnak az a jó, ha aznap még nem evett. Egyik sem jobb a másiknál, csak más. Te a saját szervezetednek megfelelően élj, ne másokat kövess.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!