Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit gondoltok a nagypapámról?

Mit gondoltok a nagypapámról?

Figyelt kérdés

98 éves a nagypapám, igaz, én sem vagyok már fiatal (47 éves férfi vagyok), és a minap ellátogattunk a fiammal és az élettársammal. Papáék vidéken laknak egy szeged melletti kis faluban, a fiú a pálinkáért nyúlt, amint megérkeztünk. 18 éves a fiam. Na most, én sosem voltam egy pofozkodós típus, kivéve, ha meg kellett védeni iskolában még gyerekként, ilyesmi.

Jól elbeszélgettem az öreggel, elképesztő ráncos arcával és szép ősz haját látván, akárcsak az unokája, én.

Nem szeretem, amikor iskolába menvén a fiam részegen érkezik be az iskolába, mert a "barátai" leitatják. Azt vettem észre, hogy kevésbé figyel oda, bátrabb, gyakrabban figyelmeztetik. Nem járhatok be értekezletre, mert a szememre van hányva, hogy ne menjek be, mert ő nagy fiú, majd ő elintézi.

Anyuka nincsen, lelépett 13 évvel ezelőtt.

Imádom a fiamat, néhányszor nyakon verem, mert állandóan inna. Én amondó vagyok, hogy egy 17 éves fiú ne igyon annyit. Igyon egy sört itthon, számítógépezzen, amennyit szeretne és kész. Na most nagyapa szerint hagy igyon a gyerek pálinkát is.

Mert meglátogattuk őt. Sajnos nagymamám már azóta megboldogult, de nem fontos ez. Én megtiltottam a fiamnak, hogy igyon pálinkát. A gyerek a nagyapja talpacskáját nyalogatja, aki 98 éves.. és simogatja a fiam fejét, hogy jól van fiam, én is mindig pálinkáztam, adok egy fél litert igyuk meg együtt. Na most, ha én szólok, akkor egyből az van, kuss Géza. Rossz apa vagyok, helyre kell hoznom valahogy. Nem tudom, hogy hol kezdjem, mindent megtettem, amit meglehetett. Vegyek pálinkát és itassam le a fiamat? Ilyen elvetemült gondolatok érnek engem... vagy mit tegyek? Ne szeresse már jobban az én nagyapámat.. és ne csak a pálinka miatt, amikor én beírattam iskolába - amikor problémája volt, átírattam egy másikba, mert bántották. Amikor barátnője volt, adtam pénzt szállodára, nem is akármennyit, hogy ne is zavarjam meg őket. Mit csináljak? Alkoholista a gyerek. Anyukája lelépett, volt egy kedvesem, egy "pótanya", nem fogadta el, mert fiatal volt és letaknyosozta, hogy a testvére lehetne.

2017. júl. 3. 21:01
 1/5 anonim ***** válasza:

"mindent megtettem, amit meglehetett"

"Imádom a fiamat, néhányszor nyakon verem, mert állandóan inna." - ez volt maga a MINDEN? De most komolyan. Beszélgettél vele erről a problémáról valaha? Nem b@xtattad, beszélgettél. Persze, ha nyakon veréssel indítottál, utána már kevésbé lesz nyitott a témára.

"Alkoholista a gyerek." - szerencsére még nem az, de jó úton van.

2017. júl. 3. 21:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Mit gondolok a papáról?

Jó fej az öreg :D

2017. júl. 4. 10:04
 3/5 anonim ***** válasza:

A papa tudhat valamit, ha ilyen szép kort megért. Ő még olyan világban nőtt fel, ahol még a (fiú)gyerekeket is megkínálták néha egy kupica pálinkával. De azt is tudták, milyen keményen dolgozni és az asszonyok még tudták, mit hogyan kell megfőzni/sütni, mivel kell etetni a családot. Nem arról szólt az élet, hogy 17 évesen sörözünk meg lazsálunk (számítógépezés) otthon.

Ne a papára haragudj, ha a fiaddal nem találod meg a közös hangot. Ő a lázadó korszakát éli, amikor a szülőkben minden hibát megtalál, ilyenek a kamaszok. Ha jól nevelted eddig és nyitott vagy felé, akkor ez le fog csillapodni és majd újra egymásra találtok.

Ne itasd le, de ne is tiltsd meg neki, hogy igyon, inkább szabj ésszerű korlátokat. Pl. csak péntek/szombat este, akkor is mértékkel igyon, ha van hozzá társaság. Mutass neki jó példát. Adj neki olvasnivalókat az alkoholizmusról, hogy megértse, miért aggódsz érte. Hamarosan felnőtt lesz, meg kell tanulnia felelősséget vállalni a tetteiért, és komoly döntéseket hozni magával kapcsolatban. Ebben próbáld segíteni őt, és értelmes célok felé terelgetni.

2017. júl. 4. 12:26
 4/5 anonim válasza:

Szerintem ez egy baszo tt nagy hülyeség: "Igyon egy sört itthon, számítógépezzen, amennyit szeretne és kész."

Inkább örülnék, hogy eljár otthonról és van szociális élete. Attól nem lesz alkoholista, hogy hétvégente leissza magát.

2017. júl. 5. 20:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Dehogy alkoholista!

Micsoda klassz nagypapa, irigyellek.

2017. júl. 7. 04:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!