Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Létezik, hogy egyszerre 50g...

Létezik, hogy egyszerre 50g cukortól rosszul lettem volna?

Figyelt kérdés
Régóta figyelek arra, hogy minimalizáljam a cukrot az étrendemben, ritkán van, hogy csalok cukros kajával. Most amúgy is diéta megy és kevés ch-t eszek alapból, de múlthéten megkívántam melóba egy Croassont és vettem hozzá egy dobozos kólát. Ebben a kettőben 50g cukor volt. Fél órára rá 2 óráig totál rosszul voltam, hányinger, hasfájás.. Létezik, hogy ezért? Soha nem volt velem ilyen, más pedig nem történt abban az időben, ami ezt kiválthatta volna.
2017. máj. 28. 16:40
 1/4 clint válasza:
Elképzelhető, az inzulin miatt, de az is lehet, hogy csak ráfeszültél és placebo.
2017. máj. 28. 16:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Elkepzelheto, ha elszoktattad tole a szervezetedet
2017. máj. 28. 16:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha keveset és válogatottan eszel, akkor rádobni egy zsíros, cukros kroasszánt a puffasztó és bélmozgást fokozó kólát az úgy nem tűnik okosnak így utólag :D Szerintem ez nem(csak) a cukornak köszönhető, hanem számos egyéb komponensének is. Ha sima kristálycukros ettél volna, kutyabajod nem lett volna.
2017. máj. 28. 17:02
 4/4 anonim ***** válasza:

Simán lehet. Nekem fél alma a rekordom, ami ha nem is okozott cukormérgezést, de éreztem, hogy üt (azért ez nincs akármikor).

50g cukortól bizonyára kikészülnék kissé, az nekem rengeteg cukor, ráadásul tömény, gyors fajtából. Nagyon könnyű elszokni tőle a tapasztalataim szerint.

A legrosszabb, ha annyira kevés ch-t eszel, hogy beáll a fiziológiai inzulinrezisztencia. A sejtek nem hajlandók felvenni a cukrot a vérből s eléggé durva, amíg valahogy meg nem oldja a szervezet.

De ennél kevésbé szénhidrátszegény étrenden is el lehet tőle szokni.

2017. máj. 28. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!