Melyik az egészségesebb a csapvíz vagy a palackozott víz?
Környezetvédelmet és vízgazdálkodást tanultam.
Jártam pár szennyvíztisztító telepen és vizsgáltunk pár csapvizet...
ha fizetnének sem innék csapvizet :D
ha tudnád mit iszol meg.... ha látnád ahogy úszkál a sok fekália meg véres tampon meg szemét az ülepítőbe aztán megy tovább a tisztítási folyamatokon... bahhh fúj!
fizikailag még csak csak megtisztítják de biológiailag és kémiailag necces a dolog; pl. rengeteg hormon van a vízben a sok fogamzásgátlók miatt + rengeteg gyógyszermaradék van a csapvízben...
továbbá rovarírtószer maradékok mert ugye azt is oda kell önteni.... műtrágya maradékok, nehézfémek, ólom, arzén, baktériumok, paraziták...
baktérium, parazita, nehézfémek a tisztitáskor nincsenek jelen... az a megtett úttal kerül bele a vízbe...
pl. ezer éves panelekben 40-50 éves csöveken jön a víz..
persze mondják, hogy határérték alatt van.... kösz!!!
engem valahogy nem nyugtat a dolog, hogy "van benne ólom meg arzén de határérték alatt" szöveg szóval palackozott vizet veszek.
Palackozott víznél a legjobb a Natur Aqua, magyarországon az a legjobb nagykereskedelmi ivóvíz.
Persze kapni brutálisan jó minőségű vizet.
Pl.: VOSS
4 deci 1000 forint
Norvég artézi víz brutális tisztasággal
Nyugodtan olvasgathatsz neten, a cikkek nagy része igaz sajnos :)
persze aki cigizik meg piál meg issza a sok szénsavas üdítőt meg mekiben kajál annak már tök mindegy, hogy csapvizet vagy ásványvizet iszik :)
Én próbálok odafigyelni, hogy egészségesen éljek, műkajákat és csapvizet messze kerülöm :)
Ha határérték alatt van, nyugodtan le lehet tojni, nem kell itt óbégatni. Az ásványvízben, a kajákban, meg a levegőben is van egy csomó mérgező anyag, határérték alatt.
Mindebből következik, hogy a csapvíz, pont ugyanolyan jó, mint az ásványvíz.
Mint írtam aki cigizik, üdítőket iszik, egészségtelen kajákat eszik annak mindegy, hogy csapvizet vagy ásványvizet iszik-e.
Én se nem cigizek, se nem iszok és műkajákat sem eszek szóval nekem már számít, hogy csapvizet iszok-e vagy sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!