Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tejfogyasztás pro vagy kontra?

Tejfogyasztás pro vagy kontra?

Figyelt kérdés
Vélemênyek érdekelnek
2017. máj. 24. 15:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ellentétes véleményeket fogsz kapni.Szerintem mindig az arany középút a helyes.Bedobhattad volna a csokit, lisztet, kávét is.Nagy mennyiségben káros, normális mennyiségben kell a szervezetnek.Gyulladásos betegségek esetén nem célszerű tejet inni.És persze laktóz érzékenyeknek sem.
2017. máj. 24. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Pro: jó minőségű fehérje van benne, viszonylag alacsony a glikémiás indexe, jó minőségű zsír van benne, kalciumforrás, finom.


Kontra: sokakban lappangó laktóz- és/vagy tejfehérje érzékenység, hormontartalom, magas inzulinválasz, magas kalóriatartalom (Hízékonyaknak nem nagyon érdemes folyékony formában bevinni a tápanyagokat, mert nem laktat úgy).

2017. máj. 24. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem logikus és valóban, a felnőttek zöme nem tudja jól emészteni. Szükség nincs rá és sokkal értékesebb fehérjeforrásom van... Attól még nem bántom azt, aki szereti, persze, az ő élete, teste, prioritásai.

Sajtot azért eszem, keveset és sokáig érleltet :) A vajjal sincs bajom. Amíg alig vagy nincs benne laktóz, addig nekem OK (pedig én elég jól bírom a tejet, csak érzem, hogy mást még jobban. a párom kihagyott pár évet, most már hasmenést kap tőle, el lehet tőle szokni).


De ha tejet innék, az házi, zsíros lenne, nem bolti vackok.

2017. máj. 24. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

A tej egy tehén anyateje. A borjának. Szüksêgünk rá nincs. mondhatnánk, hogy attól még hasznos, sok vitamin van benne, jó fehérje forrás... De egyszerűen túl zsíros. a kálcium amit nyerünk belőle, nem képes pótólni azt a mennyiséget, amit a fogyasztásával elveszítünk.

A vérünk enyhén lúgos, amikor zsiradékot eszünk (különösen a telített zsírsavakat), a ph szint megváltozik, savat termelünk, hogy feldolgozzuk a megevett zsírt. hogy a szervezet majd visszanyerje a megfelelő ph értéket, ami létfontosságú az életbenmaradáshoz, foszfátot von ki a csontokból. ez kötött formában van a kálciummal, így a kálciumot is kivonódik, bár a szervezet ezt már nem használja fel, vizeleten keresztül távozik.

A világon azok a népcsoportok szenvednek a legnagyobb arányban csontritkulásban, akik a legnagyobb mértékben figyasztanak húst és tejet.


Kálciumot, fehérjét és mindegyebet lehet szerezni növényi forrásból.


A növényekben nincsen koleszterin, ami jelentős mértékben hozzájárul az érrendszeri betegségek kialakulásához, ami modern társadalmunk gyilkosa.

Nem monduk újat azzal, hogy a tej jó ldl koleszterin forrás :-)

2017. máj. 25. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!