Laktózérzékenyek! Tejfogyasztás után mennyivel jelentkeznek a panaszok?
Az utóbbi időkben nagyon puffadok, minden reggel így kelek fel, és már nem is tudtam emiatt reggelit fogyasztani, inkább csak tejeskávét ittam. Viszont ettől (?) úgy érzem, megint puffadok a nap folyamán, de nem feltétlen rögtön azt követően, amikor iszom. Este is szoktam tejet inni, éjszaka nem puffadok, de reggel nagyon érzem.
Lehet a tejtől? Lehet laktózérzékenység? Vettem most laktózmentes tejet, vajat, talán picit jobb lett, de ma barátnőmnél ittam egy bögre tejeskávét, és tejfölös ételt ebédeltünk, délutánra teljesen felpuffadtam, nagyon fájt a hasam. De nem közvetlen az elfogyasztás után, eltelt kb. 4 óra azóta. Attól még lehet összefüggés? Vagy inkább valami más áll a háttérben?
Köszi!
Persze, elmegyek majd orvoshoz, is, csak először szerettem volna megtudni, lehet-e a tejtől, szerencsére ezt nem olyan nehéz tesztelni :)
Neked akkor nem olyan vészes? Hallottam olyanról is, aki még a laktózmentes tejet sem tudja meginni, mert abban is van nagyon pici laktóz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!