A víztől meg lehet hízni?
Jó tudom ez most hülyén hangzik és nem is vagyok valami anorexiás #&@{.
De megfordult a fejemben hogy ha a tevéknél a víz zsírként raktározódik a púpjában akkor ez embereknél is előfordul-e?
egyúttal fordított módban egy teve meg tud e hízni a hasára vagy azt a zsírt is a púpjában tárolja?
WÁÁOO
3/2 az alpári paraszt arány
ha már rákérdeztek a tanulmányaimra és a műveltségemre én is rákérdeznék hogy a szüleitek megneveltek-e rendesen vagy az kimaradt?
véletlenül sem azt írnák hogy: van az a tévhit a tevékről.... neeeeem... az én kur-va anyámät
de azé #3-nak megköszönöm
Igaza van a kérdezőnek, mé kell egyből kioktatni a kérdezőt? Ha jól tudom akkor ez az oldal azért van, hogy a bizonytalan felhasználó kérdést tegyen fel és értelmes választ kapjon. Nem kell rögtön letámadni!!
Na, a kérdésre vissza térve a víz nem hízlal mert nincs benne kalória és az csak egy tévhit, hogy a púposteve púpja a vizet zsírrá alakítja. Sőt, a víz inkább fogyaszt (természetesen a sok mennyiség), mert a szervezet a vízzel együtt kiküldi
A víz a sejtek anygcseréjének alapja, és ez természetesen hozzájárul az egészséges testösszetétel megtartásához.
Fogyókúrás szempontból meg azért jó, mivel egészséges mértékben történő fogysztása, (max. 3 liter naponta, annál többet ne ! ) telíti a gyomrot , csökkenti az éhségérzetet így az étkezések közötti nasi hiánya elviselhető lesz. Ezt más folyadék ( tea, üdítő ... meg a többiek ) nem helyettesítheti. Mert : ízlelés hatására, a receptorok utasítást küldenek az acetilkolin nevű ingerületátvivő anyagot is bevonva a játékba, a hasnyálmirígy felé, ahol válaszreakcióként azonnal beindul az inzulintermelés. Inzulintermelés közben azonban nincs zsírbontás a szervezetben ;) A víz íze semleges, nem indítja be az inzulintermelést, így a zsírbontó folyamatok szabad utat kaphatnak.
A víz önmagában se nem fogyaszt, se nem hizlal, max egészséges irányba tereli az anyagcserét :)
De túlzott fogyasztása tényleg kimos valamit a szervezetedből, ion okát, ásványok át, enzimeket, nyomelemeket, fiziológiás oldatokat, úgy hogy csak normális mértékben, de azt mindenképpen :)
Köszönöm a 0%-ot!
Kedves Kérdező! Én pusztán logikus gondolkodásra próbáltalak sarkallani, de az én qva@mat. A tévhithez több ember kell, aki tévesen hisz valamiben, ami bizonyítottan nem úgy van. Ez a vizből zsírt te alkottad félinformációkból, és nem a sok mindenki. Ha egy élólény képes lenne egy 0 energiatartalmú anyagból nem 0 energiatartalmú anyagot előállítani, az hatalmas áttörés lenne.
"A vizet zsírrá alakítja a teve? Te hol művelődsz?"
Ez aztán logikus gondolkodásra sarkal...
És ha már ennyire belemegyünk hogy ki gyártja a tévhiteket, én anyámtól hallottam ő meg egy könyvben olvasta (1000 kérdés és válsz) én is olvastam azt a könyvet kb 8 éves lehettem és azóta nem foglalkoztam a témával + hogy megfejeljem az egészet: [link]
Kedves kérdező, az általad megadott linkben pontosan arról van szó, hogy a teve a takarmányból szerzi vissza a zsírréteget.
Hol láttad, hogy vízről lenne szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!