Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 18 éves fiú vagyok,170 cm...

Debremart kérdése:

18 éves fiú vagyok,170 cm 53kg, szerintetek vékony vagyok?

Figyelt kérdés
Nálam a kolbász, szalámi, virsli, nagyon zsírós szalonna nem nagyon játszik szerepet mert nem szeretem, már egy falattól is hányingerem lesz, viszont sokan mondják rám hogy vékony vagyok, minél többet eszek, annál többet kell menjek wc-re. Van hogy napi 2-3 alkalommal. De szerintem a gyors anyagcsere ezt nem befolyásolja mivel akkor elvileg az ételt is gyorsabban dolgozza a szervezetem fel.
2017. máj. 13. 08:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Valószínűleg ilyen típus vagy. Esetleg sportolhatnál, edzhetnél, akkor legalább izom lenne rajtad.

Csak így számok alapján valóban vékony vagy. De ha te így jól érzed magad és másnak jó vagy így, akkor nem kell túlaggódni, ilyen vagy és kész.:)

2017. máj. 13. 09:02
 2/12 A kérdező kommentje:
Izom az van rajtam, szoktam edzeni, de engem is zavar, mert a kulcscsontom az pl tökre kilátszik meg homokóra alakom van, ami nem nagyon férfias:) csuklóm meg a bokám is tök vékony viszont nem gyenge csontozatú vagyok de sokan aztmondjak h csak azert latszodom izmosnak mert vekony vagyok.
2017. máj. 13. 09:10
 3/12 anonim ***** válasza:
BMI alapján az egészséges tartomány alsó harmadában vagy. Nem zsírt kell felszedned, hanem izmot, ha egy kicsit "emberesebben" akarsz kinézni, ahhoz meg napi legalább ötszöri egészséges étkezés és edzés kell.:-)
2017. máj. 13. 09:11
 4/12 A kérdező kommentje:
Az mit jelent, hogy egészséges étkezés? Mire mondják azt hogy nem egészséges? A neten olvasgattam egy kicsit, de minden oldalon mást írnak:)
2017. máj. 13. 09:19
 5/12 anonim ***** válasza:
Homokóra-alkatot is lehet formálni edzéssel, egy szép kockás hasnál pedig kit érdekel, hogy kerek a csípőd.:-) Az jutott még eszembe, hogy egy-két tesztet azért nem ártana elvégezni, hogy tényleg csak gyors anyagcseréről van-e szó, vagy van valami más is a háttérben.
2017. máj. 13. 09:20
 6/12 A kérdező kommentje:
Azt hol tudom elvégeztetni? Esetleg háziorvosnál? Vagy vérvétellel?
2017. máj. 13. 09:31
 7/12 anonim ***** válasza:
Úgy értettem az egészséges étkezést, hogy nem zsírtól csöpögő szalonnát és habos süteményt kell tömnöd magadba.:-) Az egyik gyerekem hasonlóképp vékony típus, ráadásul magas, a 195 centijéhez volt 60 kg, pedig evett normálisan, nincs semmi szervi problémája. Ő a súlyemelő haverjával járt edzeni, tolta a csirkemell-rizs kombót, mellette etettem normál főtt kajával, zöldséggel, tejtermékkel, zabkásával, tojással, teljes kiőrlésű kenyérrel, gyümölccsel, az volt a lényeg, hogy 1,5-2 óránként egyen, normálisan. 2 év alatt szedett fel kb. 10-12 kiló izmot, most sem kigyúrt állat, hanem egy szikár, jó alakú, tónusos srác, széles vállal, keskeny csípővel.
2017. máj. 13. 09:34
 8/12 anonim ***** válasza:
Első körben háziorvos, ő küld tovább gasztroenterológushoz.
2017. máj. 13. 09:36
 9/12 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszöntem a válaszokat!:)
2017. máj. 13. 09:40
 10/12 anonim ***** válasza:

Aki sikeresen s egészségesen tömegel, az is lehet, hogy napi egyszer eszik és szalonnát is bőven, ez azért nem ilyen kategórikus dolog. Az összbevitel számít, de hogy az energia zsírból vagy szénhidrátból jön, az egyéni. Kinek mi a jobb.

Igen, kérdező, vékony is vagy, az izmod is kevés, ilyen számokkal ez elég egyértelmű. Tömegelj. Nemcsak a kolbászban van kalória és fehérje... Nekem speciel szénhidrátos étrendben kell a legtöbbet ennem, hogy ne éhezzem, mert az nem laktat. Zsíros szénhidrátszegény étrenden a legnehezebb elhízni a legtöbb embernek (más kérdés, hogy sokaknak ez nem való, bár minden egészséges ember túlél így, a szervezetünk így működik). Ha sok a zsír és a szénhidrát, na az már más.

Van, akinek nagy a kalóriaigénye az evési képességeihez képest s nem bír töméntelen szénhidrátot enni. Pl. akinek napi több kiló főtt rizzsel jönne össze a kalória... Durva. Na ilyenkor van értelme némi plusz zsírnak. Nem kell zsírbombákra gondolni, pár tojás, sajt, olajos mag, picit több zsír az ételekben...

De kalóriatöbbletben kell enned, nincs mese. Hogy miből viszed be konkrétan, ott van némi szabadságod.

2-3 ürítés még normális, de ennek semmi köze az anyagcsere sebességéhez.

2017. máj. 13. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!