Akkor most hany gramm feherjere van szuksege egy felnott nonek?
Attól függ. Ha engem kérdezel, úgy 40 és 150 között (koksszal még sokkal több, de az már extrém eset, igazából a 150-hez is aktív, magas, kigyúrt nőt képzelek el)... Sok múlik az izomtömegen s az aktivitáson.
Én nem vagyok aktív, de azért edzem, izmom nincs sok, alacsony is vagyok, nekem elvileg 65-95 gramm felel meg az életmódomhoz tartozó kalkulátorok szerint, szálkásításkor és tömegeléskor is.
De vannak, akik szerint 40 a max. nekem (amit nem is tudom, hogyan vinnék be, 100 alatt maradni épp elég kihívás), pedig az csak a minimális érték, amivel már úgy elműködik a testem s nem bont ezerrel izmot, nem az ideális s nem edzéshez illő szint... Szóval attól függően, kit kérdezel, más választ fogsz kapni, de az elég általános nézet, hogy 1,5-2 g/ttkg (fölös háj nélkül) teljesen jó tömegeléskor és szálkásításkor is, inaktív emberke súlytartásakor viszont az 1 is bőven jó. Az egyéni szórás nem nagy, ha az aktivitást és izomtömeget fixáljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!