Péter vagyok.
Mivel sok a fizikai munkám is, legalább 1,2 Litert.
Állítólag 2L a legoptimálísabb.
Nem tudom számolni (mire eszembe jutna, már rég túl vagyok sok poháron), de úgy 2-4 litert. Változó.
Ez a bevitt vízmennyiség, nem a direkt megivott sima víz, mert ez utóbbi ma pl. nulla, 1 liter jött levesből, 2 teából és némi kávéból. Van, aki főleg ételből visz be vizet s még leves sem kell hozzá.
Értelmetlen azt kérdezned mások mennyit isznak egy nap .
Ebből nem tudod meg nekem mennyi kell.
A képlet a testtömeged szorozva 3 per 100 liter per nap.
Ez egy fizikai munkát nem végző 25°C on élő ember normája.
Ha munkát végzel és növekszik a hőmérséklet akkor mindegyik külön emeli a szorzó faktort.Akár duplája triplája is lehet tehát 4 6 8 litert is megihat az ember esettől fügően.
Testépítő vagyok. Az az egészséges, ha minden 10kg-odra jut 0.6liter.
Tehát ha 100kg vagy, akkpr 6 liter. Egyáltalán nem túl sok... ti isztok brutálisan keveset.
Halihó halihó kérdező el is olvasod amit írnak neked?
Ne a sok idiótára hallgassál ,az nem számít hogy a testépítő mennyit iszik egy nap te nem testépítő vagy!
Leírtam a képletet mi nem világos ? TESTTÖMEG SZOROZVA 0,03 L PER NAP.
Ez az érték egy nyugalomban lévő szobahőmérséleten lévő egészséges emberre vonatkozik.
Ha neked a kalkulációd az hogy 1,5l per nap és mondjuk nem ettél egész nap semmit és megiszol rövid idő alatt 6l akkor vízmérgezés is lehet belőle igen. Bár vízmérgezést 10-15l indokolatlan fogyasztás után kapnak az emberek és bele is halnak még aznap.Rendszerint narkós extasy s állapot utáni csillapíthatatlan szomjúságnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!