Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi vizet isztok naponta?

Mennyi vizet isztok naponta?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 23. 15:52
 1/10 anonim ***** válasza:

Péter vagyok.

Mivel sok a fizikai munkám is, legalább 1,2 Litert.

Állítólag 2L a legoptimálísabb.

2017. ápr. 23. 15:59
 2/10 anonim ***** válasza:
1,6-2L,változó.
2017. ápr. 23. 16:01
 3/10 anonim ***** válasza:
Változó. Sima vízből van,hogy csak fél litert,de ha veszek ízesített vizet (apenta vitamixx szénsavmentes) abból megiszok 1-2litert
2017. ápr. 23. 17:47
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom számolni (mire eszembe jutna, már rég túl vagyok sok poháron), de úgy 2-4 litert. Változó.

Ez a bevitt vízmennyiség, nem a direkt megivott sima víz, mert ez utóbbi ma pl. nulla, 1 liter jött levesből, 2 teából és némi kávéból. Van, aki főleg ételből visz be vizet s még leves sem kell hozzá.

2017. ápr. 23. 18:35
 5/10 anonim ***** válasza:

Értelmetlen azt kérdezned mások mennyit isznak egy nap .

Ebből nem tudod meg nekem mennyi kell.

A képlet a testtömeged szorozva 3 per 100 liter per nap.

Ez egy fizikai munkát nem végző 25°C on élő ember normája.

Ha munkát végzel és növekszik a hőmérséklet akkor mindegyik külön emeli a szorzó faktort.Akár duplája triplája is lehet tehát 4 6 8 litert is megihat az ember esettől fügően.

2017. ápr. 23. 20:00
 6/10 anonim ***** válasza:
5liter minimum, nyáron van, jogy 7 fölé megyek.
2017. ápr. 24. 07:27
 7/10 A kérdező kommentje:
Azt olvastam min 2 litert kell, ennyi nekem is megvan általában 2-2,5 megy le egy nap, de ezt én alapból kívánom. Csupán a ti szokásaitok érdekeltek :) Utolsó válaszolónak: azt hallottam, hogy ha valaki túl sok vizet iszik, akkor attól felborul a nátrium egyensúlya vagy valami ilyesmi a szervezetben. 7 liter már nem egészséges szerintem :/ Bár ez a te döntésed :)
2017. ápr. 24. 19:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Testépítő vagyok. Az az egészséges, ha minden 10kg-odra jut 0.6liter.

Tehát ha 100kg vagy, akkpr 6 liter. Egyáltalán nem túl sok... ti isztok brutálisan keveset.

2017. ápr. 24. 19:16
 9/10 anonim ***** válasza:

Halihó halihó kérdező el is olvasod amit írnak neked?

Ne a sok idiótára hallgassál ,az nem számít hogy a testépítő mennyit iszik egy nap te nem testépítő vagy!

Leírtam a képletet mi nem világos ? TESTTÖMEG SZOROZVA 0,03 L PER NAP.

Ez az érték egy nyugalomban lévő szobahőmérséleten lévő egészséges emberre vonatkozik.

Ha neked a kalkulációd az hogy 1,5l per nap és mondjuk nem ettél egész nap semmit és megiszol rövid idő alatt 6l akkor vízmérgezés is lehet belőle igen. Bár vízmérgezést 10-15l indokolatlan fogyasztás után kapnak az emberek és bele is halnak még aznap.Rendszerint narkós extasy s állapot utáni csillapíthatatlan szomjúságnál.

2017. ápr. 24. 21:48
 10/10 anonim válasza:
67%
Kb. 1 liter 20 testsúly-kilogrammonként az ideális.
2017. ápr. 25. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!