A repceméz tényleg lúgosít és ha igen, mi okból?
Nem lúgosít, de a legkevésbée savas méz, ezért ajánlják azoknak, akinek gyomorsav túltengésük, refluxuk van.
Én is ezt eszem most akácméz helyett, mert attól égett a gyomrom.
5-ös: Köszi! Ma voltam méhésznél és nézegetem a mézeket, néhány termékéhez fűzött pár szót. A repceméznél mondta, amire fent rákérdeztem.
Amúgy én gesztenyemézet vettem - külső használatra, arcbőrre kenve fogom kipróbálni.
Megkóstoltam én is. Nekem nagyon tetszik az íze, de azért kenni fogom ;-)
Mintha nem lenne annyira édes, mint az eddig általam kóstolt mézek és van egy különleges zamata. Egyszer érdemes kipróbálni.
Így elsőre csak pici üveggel vettem, a teszt végett. :-) Liter ára 3200 vagy 3500.- Ft volt (nem figyeltem annyira), ez egy ritkább fajta méz.
Még a manuka az, amit szívesen kipróbálnék, ha hallottál erről, akkor nem szóltam, de ha még esetleg nem, akkor olvass picit erről, nagyon érdekes - az áráról most itt nem szólok, majd meglátod.
Ó, hát én sem ismerem a mézeket igazán, de érdekelnek a gyógyhatásaik.
A selyemfűmézet sem ismerem, de már a neve is jól hangzik! :-)
Szerintem te már jóval többmézet kipróbáltál, mint én.
Virágport szedsz esetleg? Ha vannak ez irányú tapasztalataid (virágpor-fogyasztás), szívesen olvasnám. :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!