Egy érdekes kérdéssel fordulok hozzátok, legalábbis most ez picit felkeltette az érdeklődésem. Történt tegnap, hogy kicsit zsíros ételt sikerült enni, és éjszaka arra ébredtem, hogy hányingerem van. (? )
Részben függ attól,hogy milyen ételeket,fűszereket szokott meg valaki. Ha eltér a megszokottól,az hasfájást okozhat.
Ha viszont valakinek sok a gyomorsava,akkor a savanyú ételektől lesz rosszul. Ha az epéjével van gond,akkor a zsíros ételektől,vajtól stb.
Ezt kinek-kinek sajátmagának kell kitapasztalnia.
Nekem elég kényes gyomrom van. A zsíros ételektől hányingerem lesz, a nagyon paprikásoktól pedig ég a gyomrom. Egyik sem jó, de mindegyikre sikerült kitalálnom egy kis taktikát. Első és legfontosabb, hogy este 6 után ilyeneket már nem szabad enni, egyrészt mert akkor a szervezet az emésztéssel foglalkozik pihenés helyett, ha még rosszul is esik a gyomrodnak a kaja, akkor kizárt hogy kipihend magad, sokszor fel is ébredsz, hogy valami nem oké, ahogy tapasztaltad is. Ezt kerülendő, ha este még ennél valamit, akkor csak is valami könnyűt.
"Szerencsére" nálunk az egész család ilyen kényes, úgyhogy főzésben alkalmazkodtunk ehhez. Néha azért becsúszik pár ilyen étel vendégségben, összejövetelekkor stb. Ilyenkor rögtön a zsíros kaja után lemegy két korty jó erős házi pálinka vagy unicum, ez általában segít, paprikás kajákat pedig igyekszem rengeteg kenyérrel enni, az kicsit felszívja, illetve mindenképpen ráenni valami könnyűt, hogy ne kezdjen rögtön égni a gyomrom. Ha a sok kenyér még sem segítene, akkor Rennie-t szoktam bevenni, nekem ez is használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!