Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy lehet kibírni? (Paleo...

Hogy lehet kibírni? (Paleo étkezés, szénhidrát minimalizálás)

Figyelt kérdés

Tegnap óta próbálok paleozni. (úgy volta vele kipróbálom, van rajtam sajnos 20 kg túlsúly, amit egyéb egészségügyi okoknál fogva mozgással nem tudok leadni) A mai menüm. Reggelire egy szelet teljes kiőrlésű kenyér. 10 óraira 3 tojásból rántotta, ebédre sült csirke mell, párolt brokkoli, cukkini, gomba + vörös káposzta. Tele ettem magam zöldségekkel, de a szervezetem éhezik. A hasam tele van ( sosem szoktam zabálni, de gondoltam hátha így elmúlik az éhség érzet, de nem)A hasam az tele van, de nincs energiám, feszült vagyok. Korábban mivel inzulin rezisztenciám van, 3 óránként ettem kis adagokat és nagyobb százalékban teljes kiőrlésű kenyeret, tésztát stb. szoktam köretnek. Szóval, hogy lehet csak zöldséggel, magokkal, és hússal táplálkozni? Van akinek ez sikerült?

Köszönöm a válaszokat

2017. márc. 19. 12:23
 1/5 anonim ***** válasza:
20%
Paleo egy nagy humbug. Hagyd a fenèbe. Rendes ètrendet állìts össze, de mivel mozogni nem tudsz vagy akarsz, IR-d is van, keress fel egy szakembert, addig nem fog lemenni a felesleg.
2017. márc. 19. 12:31
 2/5 anonim ***** válasza:
54%

Én nem eszem lisztet(gluténmenteset sem)lassan 2 éve.Szacharózt is minimálisat,inkább gyümölcsöt fogyasztok.Meg lehet szokni.

Én nem paleozom,de a paleo az nem "tiltja" a glutént?Akkor a tk kenyér kilőve.

"Szóval, hogy lehet csak zöldséggel, magokkal, és hússal táplálkozni?" Az elődeinknek több millió éven keresztül sikerült,talán neked is menni fog. :) Az ember mindenevő,ez azt jelenti,hogy fogyasztasz növényeket(zöldség,gyümölcs) és húst.

2017. márc. 19. 13:03
 3/5 A kérdező kommentje:
Első köszönöm a választ!
2017. márc. 19. 13:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Az első napokban lehetnek kellemetlen tüneteid (fejfájás, rossz közérzet, levertség), a cukor és a glutén elvonása miatt (bár te ettél kenyeret, ami ugye nem paleo). Utána már sokkal jobban leszel. Nekem az első 3 nap volt kemény. Egyél sok nyers és párolt zöldséget, és (mértékkel) gyümölcsöt is.
2017. márc. 19. 13:26
 5/5 anonim ***** válasza:
56%
A paleo nem humbug ,főleg nem fogyokúrázóknak és inzulin rezisztenciában vagy cukorbetegségben szenvedőknek! A fogyokúra és az IR alapja az,hogy csak minimális szénhidrátot egyen meg az ember. Ha emellett valamit mozogsz rendszeresen,akkor a szervezet az ehhez szükséges energiát abból fogja nyerni,hogy a felraktározott zsírt átalakítja szénhidráttá és elégeti. Ilyen szempontból a paleo egy kifejezetten ajánlott diéta,mert nem kell éhezni mellette és a fontos vitaminokat,nyomelemeket megkapja az ember. Egyébként a teljes kiőrlésű pékáruk,tésztafélék ugyanannyi kalóriát tartalmaznak,mint a "fehérek" (fogyni nem lehet tőlük és aki IR-es vagy cukorbeteg abból sem ehet sokat),csak az emésztésnek jobbak.
2017. márc. 19. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!