Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen süteményeket ismertek,...

Milyen süteményeket ismertek, ami szénhidrát csökkentett?

Figyelt kérdés

Diétáznom kell, mert PCO-s vagyok. Viszont szívesen sütögetnék itthon továbbra is, mert szeretek is, meg mert hiányzik a nass...

Nézelődtem a neten normális receptekért, de sehol nem találok olyanokat, amik rendesen meg lennének csinálva.

Persze, biztos az, csak nekem olyan kéne, amihez oda van írva az is, hogy 100gr-ban mennyi szénhidrát van. Nyilván nekem ez lenne a fontos.

Tudtok esetleg ilyen helyet a neten, vagy esetleg könyvet is megvennék, ha tudtok olyat, amiben fel van rendesen tüntetve minden, ami nekem nagyon fontos a diétához.

2017. márc. 13. 17:42
 1/6 anonim ***** válasza:

Óvatosan ajánlom, mert elég extrém receptek is vannak, de pl. a paleo sütik elég szénhidrátszegények. S általában rém drágák és különben sem hasonlítanak a normál sütikre (bár attól még akár jók is lehetnek).

Személy szerint az egyéni kísérletezés jött be, ami egyeseknek szénhidrátcsökkentett és remek, az nekem drága, nem ízlik, túl szénhidrátos ésatöbbi. Nekem inkább a mákos sütik jönnek be, ahol a mák a liszt szerepét tölti be s nagyon finom az eredmény... Vagy a piskóták, ahol akár gabonát is használhatok (nélküle eleve nehéz igazán jót), mert kevés kell belőle. Egy kis tepsi (4 tojásos) piskótába 4 dkg gluténmentes liszt bőven elég, mondjuk ez nekem még sok és én tovább csökkentem (kókusszal és kókuszliszttel helyettesítem egy részét, bár dióval és mandulával még sokkal jobb lenne), de ez más kérdés.

Némi rostot is lehet alkalmazni a liszt egy része helyett, próbáltam már azt is.

Bizonyos sütiknél viszont nem tudod megkerülni a rengeteg keményítőt, de nem muszáj mindenből sokat enni.

A szénhidráttartalmat magam számolom, szerintem nem nehéz.

2017. márc. 13. 17:49
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Sajnos Én nem vagyok nagyon kísérletező, de lehet akkor most kéne neki fogni. :) Köszönöm

2017. márc. 14. 08:51
 3/6 anonim válasza:
Szafi fitt-et ajánlom. Alacsony ch-s sütik, receptek kikísérletezve azzal nem kell foglalkoznod :) linkelem [link]
2017. márc. 14. 09:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Fél szelet sütemény...
2017. márc. 14. 17:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem is PCO-m van és mégis fogyasztok édességet, csak kevesebbet. Egyébként meg a mozgás fontosabb, néha egy-egy süti simán belefér.
2017. márc. 14. 21:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálam is diagnosztizálták az inzulin rezisztenciát, szerencsére pont előtte futottam bele ebbe a videóba, és szerencsére én ennek hittem... mára semmi bajom, és pont annyi sütit eszem amennyit akarok... nem a suénhidrát az ellenség, hanem a zsír amivel betegen tartanak a pcos diéták meg cukorbeteg diéták...

[link]

2017. márc. 16. 06:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!