Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi a tápanyagszükségletem?

Mennyi a tápanyagszükségletem?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, 55 kg, 170-175 cm, mozgásmentes, ülőfoglalkozású, férfi. Egészséges, energikus testet akarok, kb. mint Frank Medrano, aki 175 cm és 70-75 kg. Ezért életmódot váltok, fokozatosan eljutok a kemény edzésekig, a tökéletes táplálkozásig. A netes kalkulátorok ellentmondásosak. A segítségeteket kérem, mert nem értek ehhez, egyelőre ez a "piszkozatom":

2860 kCal, 495 kCal, 88 g fehérje, 58 g zsír.

2017. márc. 17. 22:43
 1/2 anonim ***** válasza:
Az emberek anyagcseréje, emiatt alap kalóriaigénye is erősen szól adott magasság, súly, testzsírszázalék esetén is, de 2860 kcalhoz neked bizonyára sokkal aktívabbnak kell lenned. Alig van izmod. A páromnak egészen kicsit több lehet, fizikai munkás, az átlagnál sokkal gyorsabb az anyagcseréje, na neki kell annyi, amit írtál, persze te nyilván tömegelni akarsz, de ezzel együtt is valószínűleg sok ez így. Vannak kigyúrt fickók (+30 kg, mint te) a te magasságoddal, akik ennyit esznek súlytartáskor (bár nekik meg kicsit lassú az anyagcseréjük)... Kicsit lejjebb vinném a kalóriát, kivéve, ha biztosan tudod, hogy neked sok kell. S persze jelentősen megemelném a fehérjét, 100g fölött biztosabb.
2017. márc. 17. 23:01
 2/2 A kérdező kommentje:
Hasznos a válaszod, köszönöm.
2017. márc. 17. 23:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!