Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem tudok lefogyni? Ha...

Miért nem tudok lefogyni? Ha egyszerre kezelik a betegségeimet, menni fog?

Figyelt kérdés
Van néhány betegségem, amelyeket úgy egy éve sikerült diagnosztizálni. Az utóbbi 5 évben majdnem 40 kilót felszedtem. Képtelen vaygyok lefogyni, mindent próbáltam már, de 2-3 kilónál több nem ment le, és természetesen az is visszajött, és csak gyarapodok. A betegségek: PCO, Inzulinrezisztenia, és állítólag pajzsmirigy alulműködés. Ha mindegyikre kapok gyógyszert, végre elindul valami?

2017. febr. 8. 13:36
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

A kérdező vagyok:

Még kiegészíteném azzal, hogy tudom, tudom, gyalogoljak, egyek egészségesen tornázzak. Ennyire én sem vagyok buta, de tényleg nem használ semmi. Már próbáltam a szénhidrtászegény diétát amit IR-eseknek amúgy is csinálni kellene, próbáltam 90 naposat, és semmi. Végtelenül elegem van, alig férek el magamtól, majdnem 120 kiló vagyok fiatal nő létemre.

Az IR-re kaptam Merckformin XR 1000-et, a pajzsmirigyre vlami L-Thoraxin vagy Thorixin, a franc se tudja, napi felet kellene bevenni, a PCO-t még nem kezelték, most fogok magán-nőgyógyászhoz menni, mert a kórháziak bunkók. Ha szedtem is ezeket, akkor sem tapasztaltam jelentősebb fogyást. Mit csináljak? Legszívesebben fognék egy kést, és belevagdosnám a nagy hashájamba, undorító vagyok. És egyre több bántás és megvetés ér, én igy nem akarok élni sem, boldogtalanul, kitéve a közröhejnek. Miért nem tudok lefogyni???

2017. febr. 8. 13:41
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A 90 napos eleve egy nagy baromság, nem csoda, ha azzal nem fogytál. Nekem is volt mindenféle női bajom, én is arra fogtam, hogy miért nem fogyok le. Valóban könnyebb hízni és nehezebb fogyni, DE NEM LEHETETLEN. Csak míg az átlagember lefogy az olyan szedett-vedett baromságokkal, mint a 90 napos, addig nekünk annál normálisabb étrend kell. Méred egyáltalán, hogy étkezésenként mennyi szénhidrátot, zsírt, fehérjét viszel be? Grammra pontosan kellene tudnod minden falatról a makrókat. A mozgást is hajlamos túlbecsülni az ember, szerezz be egy okosórát, vagy legalább egy Fitbitet, aztán hasra fogsz esni meglepetésedben, hogy egy nap mennyivel kevesebb lépésed és elhasznált kalóriád van, mint amennyit te gondoltál. Én ezzel a két dologgal, a makrók számolásával és egy okosóra segítségével 40 kilót fogytam negyvenévesen, pajzsmirigy alulműködéssel, minden gyógyszer nélkül. Ne csüggedj, nem egyedi eset vagyok... neked is menni fog. Ne told félre hogy drága, a duciboltban ruhát venni százszor drágább :/ Ásd mélyre magad a táplálkozás témában, ne ragadj le a felszínes, könnyű eredményt igérő "ehetsz sütit, csokit, mégis fogyni fogsz" baromságoknál, és akkor meglesz az eredmény.
2017. febr. 8. 13:50
 3/12 anonim ***** válasza:
46%

Egyszeruen kevesebbet kell enni. Tudom hogy most felhaborodsz, hogy te nem is eszel sokat.

Ha kevesebb energiat vinnel be mint amennyit felhasznalsz es megis hiznal mellette, akkor nalad nem lennenek ervenyesek az alapveto fizikai torvenyek mint az energia- es tomegmegmaradas.

Szamolj kaloriat, es kezdd el csokkenteni. Csokkentsd addig amig be nem jon a heti 1 kilo fogyas. Nem kell divatos faxsagokat kovetni, egyszeruen ennyit kell tenned.

2017. febr. 8. 14:03
 4/12 A kérdező kommentje:

És hogyan számoljam ki grammra pontosan, hogy miben mennyi cucc van? Még aminek a dobozára rá van írva, hagyján... de mondjuk egy szelet rántott húsban honnan a szöszből tudjam, mi és mennyi van?

És akkor most a szénhidrátot számoljam, vagy a kalóriát? Melyikből mennyit lehet enni egy nap?

2017. febr. 9. 21:54
 5/12 anonim ***** válasza:
2017. febr. 9. 23:13
 6/12 anonim ***** válasza:
És például ne nagyon egyél rántott húst. Liszt, zsemlemorzsa, napraforgóolaj... csupa luxuskalória, semmi nem hasznosul belőle. Látod, máris megvan, hol volt eddig a hiba, ha ilyenekre nem figyeltél. Ez azt jelenti, hogy könnyebb lesz lefogyni, mint gondoltad. Ne csüggedj. :)
2017. febr. 9. 23:16
 7/12 anonim ***** válasza:

"mondjuk egy szelet rántott húsban honnan a szöszből tudjam, mi és mennyi van? "

Azt is ki lehet szamolni nagyjabol, de a legegyszerubb hogy nem eszel rantott hust, vagy nem gyakran.

Amikor kaloriakat szamolsz, akkor azt is tudod hogy melyik makrobol mennyit ettel meg, hiszen a kaloriatartalom attol fugg, hogy egy adott etelben mennyi zsir, szenhidrat es feherje van.

El kellene kezdened es akkor latni fogod hogy ez nem olyan bonyolult, es azt is latni fogod hogy sokat eszel.

Persze itt nem 2-3 napokrol van szo, hanem mondjuk 2-3 honap folyamatos szamolas, es napi ATLAG mennyisegek. 3 honapnal kevesebb ido alatt ki sem tudod ismerni a szervezeted hogy mire hogyan reagal.

A makrókat meg azert kell tudni mert be kellene allitani egy egeszseges aranyt, de az a kovetkezo lepes. Gondolom azt tudod te is hogy bár kristalycukorbol is be lehet vinni a teljes napi kaloriat, csak nem erdemes :)

2017. febr. 10. 07:11
 8/12 A kérdező kommentje:

Ha már a rántott húsos témánál vagyunk: aZ IR miatt nem sima lisztől, hanem grahamlisztből, bioboltos zsemlemorzsával, és kókuszzsírban sütve... de még mindig nem értem, hogy honnan fogom tudni, hogy ebbe akkor most hány gramm lett ebből vagy abból az összetevőből... 3 hónap múlva már május lesz, jön a meleg. Olyankor nekem a legroszabb, mert nem merek kivetkőzni, hiszen azonnal mutogatni kezdenek rám, és majd meg döglök a melegben, izzadók, mint egy ló. Gyűlölöm a nyarat. Addigra már fogynom kellene vagy 10-15 kilót, szóval nem szöszölhetek mindenféle makrókkal.

Mit tegyek pontosan, miből mennyit egyek egy nap. (kristálycukrot már nem eszek, helyette eritritet).

2017. febr. 13. 00:04
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

" hanem grahamlisztből, bioboltos zsemlemorzsával, és kókuszzsírban sütve"

Ezek mind szuperul hangzanak amikor elmeseled a baratnoidnek, de fogyas szempontjabol teljesen irrelevansak, mert a kaloriatartalom szamit, es ebben is van boven, sot.

"még mindig nem értem, hogy honnan fogom tudni, hogy ebbe akkor most hány gramm lett ebből vagy abból az összetevőből"

Epp ezt magyarazzuk neked, hogy egy normalis, szamolt dietaba az ember nem rak rantott hust meg ujhazi tyukhuslevest, mert fingja sincs rola, hogy az pontosan mennyi kaloria, ezert ezeket kihagyja, eszik helyette parolt zoldseget meg grillezett csirkemellet, es olyan kajakat, amiknek egyszeru szamolni a makroit/kaloriakat.

" szóval nem szöszölhetek mindenféle makrókkal. "

Pedig csak az vezet tartos es fenntarthato fogyashoz.

"miből mennyit egyek egy nap"

Ezt innen nem fogjuk tudni neked megmondani. Menj fel egy kaloriaszamito oldalra, az ad neked egy iranyado napi kaloriamennyiseget. Kezdd el azzal, aztan figyeld magad, hogy reagal a szervezeted. Ha megvan a heti fel-egy kilo fogyas, akkor folytasd, ha tul sokat fogysz akkor emelj egy kicsit, ha nem fogysz akkor csokkentsd (mondjuk napi 300 kalorias lepesekben).

Par honap alatt ki fogod ismerni a szervezeted es be tudod lonni a szukseges kaloriamennyiseget.

5 ev alatt lettel kover, nem 5 nap alatt leszel sovany megint.

2017. febr. 13. 06:57
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

én grammra mérek mindent, mert muszáj vagyok feljegyezni és figyelni, van a konyhában kis mérlegem, arra rádobom, leírom és főzök.

ha viszek melóba kaját, este kimérem, dobozolom és kész.

nem több perc percnél naponta.

2017. febr. 17. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!