Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hízókúra? Ötletek? Bármi.

Pafuy kérdése:

Hízókúra? Ötletek? Bármi.

Figyelt kérdés
Tudom, sokan azzal szenvednek hogy leadjanak pár kilót, de nekem viszont azzal gyűlik meg a bajom hogy felszedjek párat.170cm magas és 48kg vagyok így a BMI-m szerint is híznom kell. De sehogy sem megy. Elég sokat eszek, és nem mondanám fogyókúrás ételeknek (töltött káposzta stb...), sportolni nem igazán sportolok,(tesi órán felmentett vagyok egész évre) Esetleg valami ötlet? Hogy mit egyek... Napi hányszor... És bármi amivel hízni tudnék.15/L

2017. febr. 2. 16:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
20%
Nutella (nagyon fontos) és szemét,hizlaló kaják
2017. febr. 2. 16:46
 2/14 anonim ***** válasza:
21%
Mert a nutellának több mint a fele cukor
2017. febr. 2. 16:47
 3/14 TappancsMancs ***** válasza:
Egyik hogy most nagyon sokat se egyél, próbáld megnövelni a mennyiséget de időt is kell adni neki. Ami fontos a 3 fő tápanyagról legyen alapfogalmad. Fehérje építi az izmot, így ezt is fogyassz hogy ne csak zsírtöbbletet szedj fel. Bár némi zsírtöbblet is kell, jó ha kicsit ki vagy párnázva. De fehérje is legyen hogy az izmok kicsit növekedhessenek. Szénhidrát a napi munkavégzéshez kell. Vitamin, só és folyadék is kell az egészséges szervezethez. Komótosan ne akarj 1-2 hónap alatt látványos eredményt. A több éves változás amúgy is egész más, ott részben a csontozatod, izomzatod és minden hozzá idomul. Szóval egyél többet és egy hónap múlva mérd magad, addig fölösleges, illetve elég egy szemrevételezés is.
2017. febr. 2. 16:54
 4/14 TappancsMancs ***** válasza:
Na ja és ne édességen hízz mert az mást eredményez mint egy rendes vegyes táplálkozás. Némi édesség belefér, nyilván mint mindenkinek.
2017. febr. 2. 16:56
 5/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!! :)
2017. febr. 2. 22:38
 6/14 anonim ***** válasza:

Szia! :) A genetikad miatt vagy ennyire vekony vagy valami eveszavar miatt fogytal ilyenre, mert nem mindegy.

En 15 eves lany vagyok, 168 cm es 48 kg, nem genetikailag vekony, hanem anorexia miatt fogytam. Jelenleg hizokuran vagyok.

Azt ajanlanam neked, hogy egeszseges etelekkel hizz. DE semmi gond nincs azzal, ha neha csokit, csipszet, egyeb egeszsegtelen etelek is becsusznak, de ne napi rendszeresseggel, es ne ezek töltsek ki a gyomrodat/etrendedet.

Leirnam, hogy en mit eszem egy nap:

REGGELI: zabkasa/vagy tejbegriz zabtejjel, gyumölccsel

TIZORAI: alacsony zsirtartalmu joghurt, muzli, gyumölcs

EBED: altalaban valami fözelek sovany hussal/ vagy tojassal/ hallal (pl. borsos-repas fözi panagasiussal/ vagy zöldbabfözi csirkevel/ vagy brokkoli fözelek tojassal)

Vagy sima sovany hus valamilyen körettel, pl. durumteszta, tarhonya, bulgur, rizs ,krumpli. Plusz emelle rengeteg nyers vagy parolt zöldseg.

UZSONNA: zabtej, muzli, gyumölcs

VACSORA: rozskenyer, valamilyen krem (pl. ajvar, padlizsankrem, tojaskrem, sajtkrem, stb.) ,plusz rengeteg nyers zöldseg

UTOVACSORA: zsirszegeny turo

2017. febr. 3. 06:41
 7/14 anonim ***** válasza:
Elözö vagyok. Egyebkent a te magassagodhoz, minimum egy 54-58 kg lenne egeszseges, idealis. Ha elerted az 54-et, nyugodtan kezdj el sportolni, de nem tulzasokba esve, csak amennyi jol esik. ;)
2017. febr. 3. 06:43
 8/14 anonim ***** válasza:
Idd azt a priteines italt amit a testépítők isznak, hogy izmosabbak legyenek!
2017. febr. 3. 10:55
 9/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!:)
2017. febr. 3. 15:06
 10/14 anonim válasza:

A sportolás fontos, mert mint tudjuk: az izom nehezebb a zsírnál, és hát mégis csak jobb izmot birtokolni, mint zsírt.

A sok normál, vagy magas zsírtartalmú tejtermék, pl. zsírosabb sajtok kitűnőek, ezekből fogyassz bőven.

Egyél rendszeresen (de azért mértékkel) vörös húst.

Nassolnivalónak ehetsz bőven szárított gyümölcsöt.

A méz még egy kitűnő tápanyagforrás, ebből is bátran ehetsz.

Köretnek részesítsd előnyben a krumplit, rizibizit, bulgurt, lencsét. Ha párolt zöldséget, káposztát ennél köretnek, egészítsd ki valamelyikkel az általam felsoroltak közül.

Egyél sok tojást,

és hüvelyest, pl. borsó, vörösbab, lencse

illetve zöld leveles zöldségeket főzelékként, vagy más módon megfőzve.

2017. febr. 3. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!