Ha választanotok kellene, hogy mivel kenjétek a kenyeretek akkor margarint vagy disznózsírt választanátok? Miért?
Ha már így eltávolodtunk a konkrét kérdéstől, én is inkább a (házi) vajra vagy kacsa/liba zsírjára szavaznék. Amúgy én sem eszem kenyeret, úgyhogy ez számomra (is) csak elméleti kérdés.
4-es
Csakis disznózsírt. Egyrészt, mert a margarin tulajdonképpen műanyag. Ha kiteszed a napra egy hétre, akkor se romlik meg!
De ami a legfontosabb! Csak az állati zsírok nyitják ki tetemesebb időre a Vater Papillát. Minden növényi olaj, vagy növényi "zsiradék" elzárja azt, amitől az epe nem ürül a patkóbélbe, hanem besűrűsödik az epehólyagba. Ezzel egyfolytában rosszkedvűvé teszi az embert, lerontja az immunrendszerét, romlik az emésztés, nem ürülnek a mérgek, amiket a máj zsírba ágyazva eltesz későbbre, (hízás) és sorolhatnám.
40 év után az egészségügyi világszervezet végre visszavonta a koleszterinnel kapcsolatos riogatásokat (sajnos, kis hazánkban ennek még semmi nyoma), és valószínűleg újabb 40 év kell ahhoz, míg a növényi zsírok káros hatásait elismeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!