Ha választanotok kellene hogy egy kihalófélben levő állatot vagy egy embert mentetek meg melyiket választanátok?
Figyelt kérdés
Elméleti kérdés. Ha ott van egy állat amiből már csak néhány van a Földön és egy ember melyiket mentenéd meg? Én szerintem ösztösen az embert menteném meg mert ugye azonos fajba tartozunk és az ember számára az ember a legértékesebb. De ha lenne néhány másodpercem gondolkodni és tudnám hogyha nem mentem meg az állatot akkor kihal a fah akkor biztosan őt menteném. Ti?2016. jún. 6. 14:51
1/10 anonim válasza:
Ha ennyire hajszálon múlik, akkor már mindegy, hogy mit teszel a fajért. Az el fog enyészni.
2/10 anonim válasza:
Ez a Harambe eset?
Nem ilyen egyszerű a kérdés egy ember esetében. Ha nem az embert mented meg felelősségre vonnak, lecsuknak, örökre megbélyegeznek. Nem sok ember vállalná ezt a rizikót.
3/10 anonim válasza:
Attól függ melyik állatról van szó és ki az az ember...lehet egyiket se...
23F
4/10 anonim válasza:
Bontanék egy sört és megnézném ki marad életben.
5/10 anonim válasza:
Ha a kihalás szélére sodortunk egy fajt, akkor már oly mindegy szerintem.
6/10 anonim válasza:
Az állatot menteném meg, az sem érdekelne, ha nincs kihalófélben, akár több embert is feláldoznék helyette. Az ember a Föld parazitája, felemésztünk és elpusztítunk magunk körül mindent, ráadásul elképesztően túl vagyunk népesedve.
7/10 anonim válasza:
Ösztönösen senkit nem mentenék meg. Fight or flight. Nyilván magamat menteném.
8/10 anonim válasza:
Mindenképp az állat, azok nem teszik tönkre a bolygót.
9/10 anonim válasza:
Az állatot, mert ő nem tud tenni magáért, ráadásul az ember miatt áll a kihalás szélén. Az ember boldoguljon, ahogy tud, nem mentek meg senkit, aki képes passzióból tönkretenni a saját bolygóját.
10/10 anonim válasza:
# 8 Egy bolygót nem lehet tönkre tenni.
A bolygó köszöni szépen jól van, esetleg mi nem leszünk... Akár szét is elehtne atomozni amennyire tujuk, attól még a bolygónak nem lesz semmi baja, csak számunkra lesz élhetetlen. Nem mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!