Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mire jó az anyagcsere fokozása...

Mire jó az anyagcsere fokozása? Kinek van rá szüksége?

Figyelt kérdés
Fogyni szeretnék és azt hallottam ez jó. Elmagyaráznátok hogyan működik ez az egész?

2017. jan. 8. 12:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Arról van szó, hogy ha fizeted a vizsgálatok költségeit, akkor kimutatható ez a tény, de eddig még senkinek nem jutott eszébe, hogy ezt célozva vizsgálódjon.

1. Én egy olyan faluban nevelkedtem, ami 30 kilométere van a legközelebbi főútvonaltól. Van egy diagnosztizált IBS betegségem. A kereskedőktől vásárolt bármilyen gyümölcs komoly bélgörcsöket okoz, a falumban termelt gyümölcsből több kilónyit is meg bírok enni.

2. 15 évvel ezelőtt 120 kiló volt a testsúlyom, és azóta mióta egyáltalán meg sem kóstolom a nagyüzemi cuccokat, étolajat sem használok, és gyakorlatilag semmiféle gyárit, azóta 80-84 kilót tartom. Ennek már 8 esztendeje, és mindenféle diéta és erőlködés nélkül. Nem sporttal dolgoztam le a felesleget, és a táplálkozásomban is csak annyit változtattam, hogy ha veszek valamit, megkérdem, hogy helyileg honnan származik.

Termelnek a főutak mellett epret, amire már korábban felfigyeltem, hogy gyomorgörcsöt és hasmenést okoz. De amit otthon szedek a kertből, abból sokat meg tudok enni.

Tudom, ez is számodra hihetetlen, de nekem bizonyított tény, hogy a gumipor benne van a gyümölcsökben, a lisztben és az étolajban is!

2017. jan. 8. 22:29
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem hihetetlen, hogy rosszul vagy a nagyüzemi kajáktól, csak egy olyan elméletet terjesztesz, amit semmivel nem tudsz alátámasztani. Lehet, hogy egyszerűen valamelyik permetszerre, műtrágyára vagy érzékeny. Nem gondolod komolyan, hogy minden egyes bolti élelmiszer főút mellett terem? Sokkal valószínűbb, hogy valami piacvezető multi vegyszereit használják. Elmélkedni lehet, biztosat mondani nem.

Egyébként az étolaj és a liszt mindkettő hízást elősegítő, egészségtelen étel. Ezek elhagyása is vezethetett a fogyásodhoz, illetve hát maga az IBS sem segíti elő, hogy túl jól hasznosítsd a tápanyagokat.

Tény, hogy a nagyüzemben termelt élelmiszerek közel sem olyan egészségesek, mint amit falun termeltek, de a gumiporos elméleted puszta feltételezés, nem más. Magyarázatot keresel a dolgokra, ami nem baj, csak ne terjeszd tényként az elméleted!

2017. jan. 9. 00:01
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért véded ilyen lelkesen a gumiipart, de Én már jóideje járom az országot. Dunántúlt. Volt időm megfigyelni, hogy a főutak, és autópályák közeléből származó ételek, erősebb görcsöket idéznek elő. Szántóföldjeinket egyre több helyen autópályák szelik ketté. ...

De ez egyáltalán nem a kérdéshez tartozik, a kérdésre a válasz az első kommentemből kiszűrhető! Aki érti, az érti, aki viszont nem, az úgy is fog meghalni!

2017. jan. 9. 13:53
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem védek én semmit, csak a józan észt. Van az országban 5 említésre méltó autópálya, az nem túl sok földet érint, valljuk be. Elég megnézni a térképet, hogy lássuk, nem olyan sűrűn van hálózva igazán forgalmas utakkal az ország. A te görcseid semmi nem bizonyítanak, csak azt, hogy VALAMIRE érzékeny vagy a nagyüzemben termelt gyümölcsökben.
2017. jan. 9. 19:50
 15/18 anonim ***** válasza:

Egy autógumiról több kilónyi gumipor kerül a földekre 30-60 ezer kilométerenként cserélni kell a gumikat. Átlagban az autók 10000 km-t futnak évente. Ma már minden családban van egy autó. Saccold meg, hány tonna gumipor lepi a vidéket!

Nem csak az autópályákról beszéltem, hanem a forgalmas utakról. 30-40 évvel ezelőtt még éjszaka nem is volt autó az utakon. Ma már több helyen éjjel is működnek a forgalomirányító lámpák! A gumit ha beásod a földbe, még 50 év múlva is sértetlenül áshatod ki. A koptatott gumipor sem bomlik le még az élő szervezetben sem.De ezzel szerinted nem szabad foglalkozni, mert ez puszta dilemma. Mert a társadalomnak ez a jó. Hisz sokan csinálnak segítségével pénzt karriert. Kezdve az orvosokkal, a kereskedőkön át az ügyvédekig mindenki jól jár, csak majd unokáink fogják megszívni!

2017. jan. 9. 20:48
 16/18 anonim ***** válasza:

ilyenek miatt jó a gyakori :D

Csókolom, előbb még az volt a megoldás, hogy meg kell rágni.

Megsúgom minden gyűmölcs belülről nő.

Na most a gumipor vagy végigfut az ágakban, vagy átdiffundál a héjján. Melyik, csakhogy okosodjak?

2017. jan. 9. 20:57
 17/18 anonim ***** válasza:
Én nem mondom, hogy a gumipor egészséges, csak azt, hogy nem tartom elképzelhetőnek, hogy a gyümölcs belsejébe kerüljön, azért amit az előző válaszoló is írt.
2017. jan. 9. 21:19
 18/18 anonim ***** válasza:
A növények a zöld részeken( leveleken )keresztül, nem csak széndioxszidot szívnak magukba, hanem a reá rakódott port is. A tápanyag körforgásából eredően, azokat az elemeket, anyagokat, amelyeket a szerkezetük építéséhez működésükhöz nem tudnak hasznosítani, ezeket a gyümölcs húsában raktározzák. A gyümölcs leesik a fa alá, ott elrothad, rothadás közben, mert azt már különféle baktériumok végzik, átalakulnak. Amit a növény a gyökereken keresztül ismét fel tud venni. Közben az állati szervezetek ha meglelik, szintén a baktériumok módján alakítják át ezeket az anyagokat. Ők is kiszedik belőle a működésükhöz szükséges anyagokat. Az átalakított anyagokat kiürítik, ezt nevezzük trágyának. A gumipor úgy jön a képbe, hogy azt sem a növény, sem az állat rendszere nem ismeri még, mert az egy teljesen új anyag, így kerül a gyümölcs húsába, onnan az ember szervezetébe. De csak akkor kerül a szervezetbe, ha az emésztés tökéletlen, tehát nem képes kiválasztani.
2017. jan. 10. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!