Alkalmanként nem bírom lenyelni az ételt. Ez egy betegség okozója vagy pszichikai okai vannak?
Figyelt kérdés
Már szinte félek a szilárdabb, töményebb ételektöl, mert elöfordul, hogy nem bírom lenyelni.Összeszorul a torkom és nem bírok nyelni.Ezt napközben is szoktam érezni, hogy a nyakam összerándul és rosszul kapok evegöt.Ès az étel néha teljesen visszajön, akkor szintén fulladásérzésem van.Mit tehetnék, mi lehet ennek az okozója?2007. nov. 19. 17:21
1/2 anonim válasza:
A belső strumma szokott ilyesmi tüneteket okozni, de még mást is mellé!
Ha egyéb tünet nem merült fel valószínűleg pszichés alapon van a dolog. Nekem volt ilyenem egyszer egy gyógyszertől, a nyálam se tudtam lenyelni. ( Bocs, de ygí volt. )
th jav: háziorvoshoz menj el, és kérdezd meg, innen nehéz választ adni, ami helytálló! Egyébiránt pszichés háttérrel is tökéletesen lehet szervi betegségképet mutatni, amit csak vizsgálatok tudnak kizárni.
Javulást!
2/2 anonim válasza:
Nagyon komolyan mondom,hogy keress fel egy pszichiátert,aki kivizsgálásra küld,majd,ha minden negatív próbálkozik gyógyszeres kezeléssel.Lehet kezdődő pánikbetekség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!