Miért van az, hogy egyáltalán nem kívánom és nem is eszem soha semmit amiben cukor van, vagy egy picit is édes? Ez betegség?
Figyelt kérdés
2011. júl. 29. 11:13
1/7 anonim válasza:
Jelezhet valami pszichés gátlást.
De mivel számos jel van arra, hogy az egyszerű szénhidrátok túlzott bevitele nem egészséges, ezért ha amúgy kiegyensúlyozottan táplálkozol, akkor talán jobb is így.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Ez az egy furcsaság van az életemben, amúgy minden ok! Szerintem!
2011. júl. 29. 18:27
4/7 Smaci válasza:
Tuti, hogy betegség. Csak nem mindegy, hogy pszihologiai eredetű, vagy szervi. Mindkettő fontos.
Amikor meglátod és nem tudod, hogy van benne cukor , megennéd? Vagy csak miután megtudtad, hogy van benne cukor, akkor undorodsz? Esetleg már mindig megkérdezed, hogy ugyan van-é cukor ebben a termékben?
5/7 anonim válasza:
Ma már úgy tűnik, hogy aki egészségesen tud és akar táplálkozni, azt már betegnek könyvelik el...Ha nem vagy beteges akkor egyértelmű, hogy te étkezel jól, és kész. A nagy átlagra meg nem kell hallgatni, lehet, hogy most még nincs semmi bajuk, de néhány tíz év múlva majd jönnek a különböző civilizációs betegségek. Persze akkor meg jön a "korral jár az elhízás" szöveg.
6/7 anonim válasza:
azt a mindenit, hogy te milyen hihetetlenül szerencsés vagy!!!! komolyan irigyellek:) én sajna egészen kicsi koromtól fogva (igen, megvannak ennek a pszichikai okai, anyukámat 3 éves koromban veszítettem el, apám pedig nem volt az a szeretetet kimutatni képes ember soha...) szóval, amióta az eszem tudom, masszív csoki-függő vagyok, és nem kevés önfegyelmembe kerül az egészséghatáron belül levő, elfogadható mértékűre redukálni az édesség fogyasztásomat (mert ugye sem a cukorbetegség, sem az elhízás nem hiányzik)... irigyellek, na, de most komolyan:)
7/7 anonim válasza:
egyébként az előttem szólóhoz csatlakoznék, ha hiányt szenvedne bármiben a szervezeted, úgyis jelezne - elkezdenéd kívánni pl. az édeset, vagy fáradékonyabb lennél, végül lebetegednél, stb -, de ha nincs semmilyen egészségi problémád, akkor minden oké szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!