A cukor betegség, hogy alakul ki?
az inzulin hiányától vagy a szervezet inzulinnal szembeni érzéketleneségétől .
ez a hasnyálmirigyben termelődő hormon.
magas a vér glükóz szintje és a vizelet is tartalmazza ezt az anyagot .
a csökkent inzulintermelés miatt csökken a sejtek glükózfelvétele, ettől alakulnak ki a tünetek.
A cukor betegség nem feltétlenül attól alakul ki, h valaki éveken keresztül rengeteg cukros ételt fogyaszt!
Mondok egy példát!
Pl.:Pco-szindróma.
Velejárója az inzulin rezisztencia.
Tehát:a cukrot, és egyebeket a szervezet nem tudja felbontani, és rezisztenssé válsz!
Én szerintem életemben ha megettem kb 3-4 tábala csokit, akkor sokat mondok.Nem szeretem az édes ízt.Se üdítőban, se sütiben, tehát sehogy.
Mégis inzulin rezisztens vagyok, tehát nem a sok édesség evéstől alakul ki feltétlen
Egy 24éves pco-s inzulin rezisztens lány
Kétféle van, I-es és II-es típusú.
Van ami örökölhető, az akár csecsemőkorban is előjöhet, van ami szerzett, de ez többnyire időskori dolog.
A lényege valóban a hasnyálmirigy rossz működése, amikor nem termel inzulint, ami a vérben lebontja a szénhidrátokat, ezért kell diétázni, kerülni a szénhidrátot, és esetenként inzulint injekciózni.
Óvatosan kell bánni a zsírokkal is.
Tünetei: szédülés, ájulás, remegés , rossz látás, hastérfogat novekedése, gyakori acetonos szájszag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!