Rontja a gyümölcsök és zöldségek tápértékét, vitamintartalmát stb. , ha turmixolom?
Figyelt kérdés
Úgy tudtam, hogy a turmixolás előnyös, mivel a gyümölcsöl illetve zöldségek így könnyebben emészthetőekké válnak, de nemrég olyat is olvastam, hogy így sok minden elvész ezekből.
Ugyanakkor mindenfelé léként emlegetik a turmixolt gyümölcsöket, amit nem értek, hiszen az egész gyümölcs, a héját leszámítva, belekerül a turmixgépbe. A rosttartalma pl. nem marad ugyanaz?
2017. jan. 2. 11:24
1/3 anonim válasza:
A rostokat a turmixilás átvágja. A vitamin-ásványi anyag tartalom viszont megmarad.
2/3 anonim válasza:
Mivel csak mechanikai behatásról van szó, így a gyümölcs tápértéke megmarad. A rosttartalom sem fog csökkenni. Amikor megeszed a gyümölcsöt, te is alaposan megrágod, ne egyben nyeled le. Nyugodtan turmixolj csak, ha úgy jobban élvezed a fogyasztásukat.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2017. jan. 2. 13:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!