Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha felmelegítem mikróban a...

Ha felmelegítem mikróban a mézet, akkor elveszíti a vitamintartalmát? Veszít az értékéből?

Figyelt kérdés
A méz amit vettem nagyon sűrűre kristályosodott. Minden reggel egy kanál mézet szoktam enni,így azonban nem tudom megenni. Baj ,ha mikróban kis adagokat felmelegítek?
2010. jún. 1. 10:05
 1/6 anonim ***** válasza:
egyszerűbb ha az egész üveg mézet beleállitod forró vizbe,és az egész "felolvad"
2010. jún. 1. 10:08
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem mikróban kell, hanem tedd bele egy fazék vízbe, és a vizet melegítsd.

Vannak hőre károsodó vitaminok, ilyen pl a C-vitamin.

2010. jún. 1. 10:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Az hagyján,hogy a vitamintartalmát elveszíti,de a mikróban átalakul teljes szerkezetében,és már nem a jótékony méz kerül a szervezetedbe,hanem egy sugárkezelt,módosított dolog.Több országban is büntetik a mikro reklámozását,mert felismerték,hogy az abban kezelt étel az arra hajlamosokra(gyenge immunrendszer,fejlődő szervezet,stb)rákkeltő hatással bír.
2010. jún. 1. 10:14
 4/6 anonim ***** válasza:
10:14-el teljesen egyetértek!!
2010. jún. 1. 10:29
 5/6 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam, ahogy írtátok,de nézzétek,itt mást olvasok: [link]
2010. jún. 1. 10:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Hogy ne kelljen soha melengetned,vegyél mindig akác mézet,annak olyan hosszú a kristályosodási ideje,hogy addig háromszor elfogy.
2010. jún. 2. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!