Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Napi egyszeri evés előnyeit...

Napi egyszeri evés előnyeit leírnátok?

Figyelt kérdés

Ki az aki így csinálja? Mennyit,mikor és miket eszik?

Én is egyszer szoktam,éjszaka. Mert, ha nem eszem,akkor nem tudok aludni.:(

2017. jan. 1. 11:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%

Egyet sem tudnék említeni.

Az ember nem erre van kitalálva.

2017. jan. 1. 11:28
 2/11 anonim ***** válasza:
71%
Semmi előnye nincs. Hátránya annál több!
2017. jan. 1. 11:31
 3/11 anonim ***** válasza:

Sajna nem tudok cikkeket linkelni, sosem őrzöm meg őket, de keress rá az időszakos böjtre, különös tekintettel a 23/1 verzióra.

Sokak szerint még tömegeléskor is megvannak az előnyei...

Röviden azért összefoglalom a véleményemet a témában.

Először is, nem mindenkinek való ez, főleg a nőknek nem. Erről is vannak cikkek. S kivételek.

Speciális eset, amikor valaki fogyási célból eszik napi egyszer. Van, aki kizárólag így kap egy halvány esélyt arra, hogy deficitben tudjon enni s közben ne éhezze végig a napot vagy az estét... Ezt még cizellálhatnám, mert nálam ez is fennáll, de szerintem téged nem ez érdekel. Szólj, ha mégis.

A fő előny számomra az inzulinnal kapcsolatos. Sokunknak nagyon, nagyon, nagyon kellemes, ha nem cibáljuk meg az inzulinszintünket folyton. Világéletemben élveztem az evés nélküli időszak pompás, békés jóllakottságát s jobb energiaszintjét (bár azt sok tényező befolyásolja, mégis, éhgyomorra több energiám van. mindig odateszem a súlyzós edzést). Született időszakos böjtölő vagyok. Akinek ez nem jó, az ne csinálja.

Ami az inzulint illeti, egyesek belekötnek az egyetlen étkezésbe, hogy akkor viszont nagyon nagy inzulinválasz van. Nos, ez merőben étrendfüggő, az enyém minimalizálja az inzulinválaszt, amennyire nálam ez lehetséges. Nem cukrokat eszem. De aki jobbára igen, annak is van egy nagyon hosszú időtartama, amikor a vércukor- és inzulinszint stabilan alacsony... De ez nem annyira érdekel és keveset tudok róla. Én csak csinálom, ami nekem ideális.

Amiket írtál a leírásban, azok viszont aggasztóak. Szóval te nem akarsz enni s csak azért teszed, hogy aludni tudj? Van róla fogalmad, hogy ez mennyire egészségtelen hülyeség? Én nagyon egészségtudatos és hedonista vagyok, soha nem rombolnám a testem azzal, hogy megfosztom az üzemanyagaitól...

Ha egyszer eszel, akkor annak viszonylag nagy étkezésnek kell lennie, mondjuk kemény szálkásításkor 1200-1500 kcal, ha könnyű vagy s nem nagyon aktív. Természetesen az étkezésnek tartalmaznia kell elég fehérjét, zsírt, egyéb tápanyagokat. Nem lehet kiegyensúlyozatlan. Ugyanaz vonatkozik rá, mint a több étkezéses táplálkozásra, csak egyszerre eszed meg az ételt.

A szervezet szempontjából alapvetően az összbevitel számít, de azért van, aki nem tudna dolgozni pl. reggeli nélkül, de még ebéd nélkül sem. Mert ugye, a napi egyszeri étkezés lehet reggel is, este is, éjfélkor is... Az enyém 3 és 4 között szokott lenni, mert az egyéni ritmusom így hozza s így a legkényelmesebb.

2017. jan. 1. 14:54
 4/11 A kérdező kommentje:

Nőknek miért nem ajánlott? Fogyás szempontjából érdekel

Nálam ezek a hátrányok szoktak lenni,hogy állandóan fázok és fizikailag gyenge vagyok,ha már jó ideje nem ettem.

2017. jan. 1. 15:54
 5/11 anonim ***** válasza:
Csak 1x kell mosogatni.
2017. jan. 1. 21:40
 6/11 A kérdező kommentje:
Imádok mosogatni. Családom után is én szoktam,szóval a mosogatás marad
2017. jan. 2. 06:48
 7/11 anonim ***** válasza:
Imádsz mosogatni? Ez valami betegség ? :)
2017. jan. 2. 10:49
 8/11 anonim válasza:
Csak leépíted a szervezeted, ha nem eszel rendesen. Nem fogysz, amint nekiállnál újra normálisan étkezni, 2x annyi fog felszaladni, ezzel csak magadat gyötröd. Az izmaid elgyengülnek, ingerlékeny és erőtlen leszel, rossz kedvű, és nem is jön az áhított fogyás, ez az egész hülyeség, ne csináld. Inkább egyél sokszor keveset, és ne akkor, amikor érzed, hogy korog a gyomrod, és mardos az érzés, hanem rendszeresen, 3-4 óránként amíg talpon vagy, egyél kisebb adagokat. És ne valami szemét kaját, hanem valami táplálót. 6 után ne nagyon egyél, és próbálj hamarabb lefeküdni, kb. 10 órakor, hogy ne éhezz meg a 6 órai vacsorád után. Ennek is meglátod az eredményét, ha nem nassolsz, hanem tényleg egészséges ételeket eszel, kis adagokban. Én sem tudok éhesen aludni, vagy gondolkodni, nem arra van az ember kitalálva, próbáld ki ezt, jobban fogod érezni magadat :)
2017. jan. 4. 19:15
 9/11 anonim ***** válasza:
Ilyen módszerrel nem lehet fogyni. Pár hétig csinalod, leadsz pár kilót, aztán a szervezeted nem bírja tovább és jól telezabálod magad. Inkább egyél rendesen, meg mozogj sokat ha fogyni akarsz.
2017. jan. 6. 20:28
 10/11 anonim ***** válasza:

Ilyen módszerrel hízni lehet, nem fogyni!

Egész nap éhezel, alvás előtt jól teletömöd magad. Garantált a hízás!

2017. jan. 17. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!