Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit egyek, ami nem hizlal, de...

Mit egyek, ami nem hizlal, de laktató és nincs benne túl sok fehérje?

Figyelt kérdés

Vesebeteg vagyok, ezért nem ehetek túl sok fehérjét.

Emellett szénhidrátot sem ehetek, mert szteroidot kell szednem és attol nagyon lehet hizni, ami nagy probléma nekem, mert alapból husi vagyok és fogyni szeretnék..

Ahogy elkezdtem szedni a szteroidot, elkezdtem dietázni is. Csak olyanokat ettem,hogy korpáskifli, joghurt,zöldség, gyümölcs, levesek..

1hét alatt fogytam is 2kilót. Most meg az ünnepek alatt csak mégtöbbet hiztam..

És mit ajánlatok,reggel amikor elmegyek suliba mit vigyek magammal enni?

Mivel kolis vagyok, nem nagyon eszek főtt kaját,mert ott nem tudnak nekem diétás kaját csinálni, ezért inkább kihuzattam magam.

A koliba korpás kenyeret szoktam enni, natúr sajtkrémmel és paprikával, joghurtot, zacskóslevest, persze teszta nélkül, gyümölcsöt, vagy rizst mikroban megcsinálva.

Úgy gondolom, hogy jól csinálom, de ha itthon vagyok nem birom ki,hogy ne egyem meg anyám rántotthusijat:/ :D

Ti mit gondoltok? :)

2016. dec. 31. 09:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Azért híztál vissza mert eddig koplaltál és most raktározol. A zacskóslevest felejtsd el, rettentő sok só van benne amit a veséd nem fog szeretni. A nem ehetsz túl sok fehérjét nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem. Natúr csirke, rizs-abba van a legkevesebb ch, soksok zöldség. Amúgy az, hogy hétközbe nem eszel normálisan csak ilyen semmi kalóriás cuccokat hosszú távon nem egészséges. Én azt javasolnám, hogy hétvégente otthon főzz meg arra az 5 napra előre dobozold be és azt vidd magaddal. Fontos lenne, hogy legalább napi 4x egyél. A korpás kenyér jó valami szalámival zöldséggel, tízórai valami gyümölcs vagy pufirizs, esetleg főtt tojás (ezt a mikróba is meg lehet főzni vízben), ebédre amit otthon főztél, uzsira megint mehet egy szelet kenyérke vmi szalámival, estére meg egy joghurt pufirizzsel (ezzel vigyázz mert ha nem a 0,1 joghurt a zsír is sok benne meg a cukor is).

Amúgy a legjobb az lenne ha mozognál, még fejlődésben vagy ilyenkor a mozgás könnyebben leviszi a felesleget.

2016. dec. 31. 10:13
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! :)

Sajnos az orvosom azt javasolta,hogy ne nagyon sportoljak, ezért tesiből is fel vagyok mentve.. Azelőtt rendszeresen jártam futni, de mostmár csak ilyen felüléseket csinálok..:/

2016. dec. 31. 11:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Dehogynem ehetsz szénhidrátot, az elkerülhetetlen, bár én nem ennék olyan sokat, mint te (nem is teszem). Nem tudom, számodra mi a megfelelő szint s ugyanez vonatkozik a fehérjére, csak éppen az szükséges az életben maradásodhoz.

Zsíros fehérjeforrások, zöldségek, így viszonylag kevés szénhidrátot vihetsz be, kalóriát viszont eleget.

Ha a fehérje és a szénhidrát is alacsony, akkor nyilván viszonylag zsírosan kell enned.

Ha sok szénhidrát is belefér, akkor persze más a helyzet.

2016. dec. 31. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!