Ha nincs pénzem enni sem, alig jut valamire, mit kell feltétlenül ennem? Húst pl milyen gyakran muszáj?
Sajnos elsősorban az anyagiak határozzák meg, mit eszek.
Ezért mindenképp fontos, hogy eltelítsen - azaz elég legyen, de benne legyen az a minimum vitamin, ásványi anyag, ami kell egy szervezetnek.
Tehát ha azt írjátok, hogy törekedjek a minél több zöldségre és gyümölcsre, az nem lesz jó, mert attól még éhen halok.
Húst nem vettem vagy 2 hónapja, de ettem 1x fasírtot munkahelyen és most pár karika házi kolbászt.
Némi kenőmájas valamennyire helyettesít a húst? Tudom, hogy bőrke meg egyebek vannak ledarálva, de hát az is zsír meg hús.
Minimális zöldséglevest eszek néha, pl. karalábé, zeller, brokkoli, de leszűrve, tehát csak a levét. Abban vannak még rostok, meg ásványi anyagok? Vagy olyan mintha vizet innék? Egy kevés zsír is van benne tudtommal.
Reggelire egy péksüteményre szokott jutni, kevés szénhidrát. Ebben heti 2x-3x van egy virsli.
Vacsorára egy joghurt, benne 2-3 kanálnyi müzli, az legalább egészséges.
Mire figyeljek, ha ennyire meg van kötve a kezem?
Ha extrém nyomorban van az ember, akkor rizs, sárgaborsó, káposzta, zsír...
Ha napi 500 ft is van, az már laza, akkor már speckó étrenden is lehet az ember, roppant egészségtudatosan, de a hedonizmus azért nem szárnyalhat akármennyire.
Hús nem kell. Állati fehérje sem, de azért könnyebb vele, így ajánlom. Az összes állati fehérje komplett, nem kell foglalkoznod az aminosavprofillal. A tojás különösen értékes, szinte minden tápanyag jócskán van benne, azért van, ami kimarad (magnézium, kálcium, ezekre sok tojás mellett is ügyelnem kell s persze C-vitamin sincs benne).
Zöldséglé... Valami tuti belekerül, de nem sok. Speciel én fontosnak tartom, hogy mindennap egyek nyers zöldséget (bár némelyiknek direkt jót tesz a főzés, könnyebben felszívhatóvá tesz tápanyagokat, a répáról olvastam ezt).
Fogalmam sincs, mi az, hogy telít, nálam ilyen nincs, de nagy általánosságban a fehérje laktat leginkább s a szénhidrát a legkevésbé, de ez nagyon egyéni, sokszor a térfogat és a rosttartalom is számít. De ha nem akarsz fogyni, akkor jó étrenden bizonyára jóllaksz, ha annyit eszel, amennyi a testednek pont kell.
Márperdig a péksüti tényleg drága. Személy szerint sajnálnám rá a pénzt... A párom főz 30 dkg rizst (70ft), neki az a kenyérpótléka 1-2-3 napig... Felesleges valami ócska szénhidrátra ennyit költeni, én inkább ennék 3 tojást, sokkal több értelme van...
A zöldség olcsó, nehogy már azt vissza kelljen fogni. 150 ft/kg alatt is lehet venni káposztát, ipari karalábét, ha ez drága, akkor minden az.
A kenőmájas és a virsli azért olcsóbb a húsnál, mert sok olcsó alapanyag van benne, az olcsó húsnyesedéken vagy májon kívül. Ipari szalonna, bőrke, gabona, szója stb... Tehát az értéke is arányos az árával. De ha erre van pénzed, ez is jobb a semminél. Illetve a máj (mint írtuk) nagyon hasznos étel, ha így tudod megenni, akkor edd így.
Én szóját nem ennék (akkor sem, ha ingyen adnák).
Ajánlom a rizst. "B" minőségű rizs a Tescoban 230-240 forint/kg, ha napi 125 grammot eszel csak, az elég 8 napra. 125 grammban van kb. 450 kalória és 90 gramm szénhidrát, 15 gramm fehérje. Egy nőnek min. 1600-1800 kalóriára van szüksége. Ha ennél kevesebbet viszel be akkor a szervezeted elkezdi lebontani magát. Ami már meg is kezdődőtt, hisz 10 kg-t fogytál. Ha nem lesz rajtad semmi zsír és izom, akkor a tested a belső szerveid fogja takaréklángra helyezni, aminek súlyos következményei lesznek. Tehát tőrekedj arra, higy minimum 1600 kalóriát, de inkább 1800-at bevigyél.
Ha megeszed a fenti rizs mennyiséget már meg is van 450 kalória, kell még 1350.
Ott a zabpehely, ami szintén nagyon egészséges étel. 500 grammja kb 250-270 Forint a nagyobb boltokban. Tele van kalóriávsl, 100 grammban kb. 360. Sok benne a rost és a vitamin.
Ehhez kell még tej is, kb 2,5 dl aminek a kalóriáját nem tudom, de 100 biztosan meg van, vagy több is.
Eddig már 910 kalóriánál tartunk és 130-140 forintnál, ha olcsó 160 forintos tejjel számolunk a zabpehelynél. A tejet 4 nap alatt idd meg, az ötödiken már megromlik.
Még szükséged van 900 kalóriára.
Írtad, hogy eszel joghurtot müzlivel. Ezt Továbbra i
Bocs véletlen elküldtem.
Szóval...
Vegyél nagy natúrjoghurtot kb. 350 grammosat, a legolcsóbb 120 Forint és 3 napig fogyasztható felbontás után. Raksz bele 3 kanál müzlit egy fél joghurtba és újabb 200 kalóriához jutottál max 100 forintból.
Olcsó virslinek 500 Forint kilója például tescoban vagy sparban. Nem tudom 100 grammjában mennyi a kalória (biztos rá van írva a csomagolására) de nem hiszem h fogyókúrás kaja. Ha 5 napra beosztod, akkor 200 grammot ehetsz belőle, 100 forintért.
A zöldség valóban nem drága és szüksége van a szervezetednek rá. Répa, karalábé van egész évben és viszonylag olcsó.
Egyél naponta 2 tojást, ez 80 Forint, de kb minden fontos tápanyag meg van benne.
Most megnéztem. 200 gramm virsliben van 400 kalória, 450 ha sertésből van. 1 M-es tojásban pedig 70 kalória, 2-ben pedig 140.
Összegezve az eddigieket: 125 g rizs + 100 g zabpehely tejjel, fél nagykupa joghurt müzlivel, 200 gramm virsli és 2 tojás kb. 1500-1600 kalória. Ha megeszel még egy kis kenőmájat 2 zsemlével/kiflivel akkor meg lesz az 1700-1800 kcal és a fogyásod megáll, talán 1 pici vissza is jön.
Ez napi szinten 600 forintba kerülne
Megint elküldtem hamarabb, nem baj, írok egy negyedik kommentet is... :)
Vegyél egy konyhai mérleget, a hagyományos, nem digitális max 1000 forintba kerül, de nagyon hasznos! Így ki tudod számolni a pontos mennyiséget.
A kalória olcsó, de a tápanyagokra is érdemes figyelni.
500 forintból is lehet 6-7000 kcalt bevinni (olcsóbban is, csak nem támogatom az igazán olcsó zsírok fogyasztását), de attól még komoly hiánybetegségek jöhetnek össze. Tojás, olcsó hüvelyes, zöldség, gabona, olcsóbb, de igazi hús (szóval nem mindenféle ipari hulladék összedarálva), ez már így jobb.
Joghurtra nem pazarolnék pénzt, az szinte csak víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!