Ha nincs pénzem enni sem, alig jut valamire, mit kell feltétlenül ennem? Húst pl milyen gyakran muszáj?
Sajnos elsősorban az anyagiak határozzák meg, mit eszek.
Ezért mindenképp fontos, hogy eltelítsen - azaz elég legyen, de benne legyen az a minimum vitamin, ásványi anyag, ami kell egy szervezetnek.
Tehát ha azt írjátok, hogy törekedjek a minél több zöldségre és gyümölcsre, az nem lesz jó, mert attól még éhen halok.
Húst nem vettem vagy 2 hónapja, de ettem 1x fasírtot munkahelyen és most pár karika házi kolbászt.
Némi kenőmájas valamennyire helyettesít a húst? Tudom, hogy bőrke meg egyebek vannak ledarálva, de hát az is zsír meg hús.
Minimális zöldséglevest eszek néha, pl. karalábé, zeller, brokkoli, de leszűrve, tehát csak a levét. Abban vannak még rostok, meg ásványi anyagok? Vagy olyan mintha vizet innék? Egy kevés zsír is van benne tudtommal.
Reggelire egy péksüteményre szokott jutni, kevés szénhidrát. Ebben heti 2x-3x van egy virsli.
Vacsorára egy joghurt, benne 2-3 kanálnyi müzli, az legalább egészséges.
Mire figyeljek, ha ennyire meg van kötve a kezem?
Mi a nem logikus a történetben?
Nem kell belemagyarázni semmit meg turkálni, hiszen nem ez volt a kérdés.
Tojást szoktam kapni a szomszéd nénitől, heti 1x két tükörtojás a vacsorám. Az öregnek rántotta jobban megy.
Segélyre nem vagyunk jogosultak, mert az egy főre eső jövedelem papíron nem lenne rossz, a hitelünk meg senkit nem érdekel.
De nem is a hitel miatt akartam én panaszkodni, mielőtt ennyire félremenne ez a téma.
Ha az a 80 ezer megmaradna, sosem írtam volna, abból tökéletesen megélnénk.
Müzli... kb 500 ft volt. Legalább egy hónapig elég, mert ha beleteszem a joghurtba, 2-3 kiskanál elég, és akkor fehérje is meg egyebek is meg van oldva.
Lehet most drágának tűnik egy joghurt, mert a Jogobelle pl 110-130 ft között van.
De sajnos az a helyzet, hogy én már a sárga/piros címkés dolgokra álltam rá
A Reálban múlt héten 19 Ft!!! volt a Jogobella.
2-3 nap múlva járt le. Az öreg is nagyon szereti.
Hoztam vagy 10 db-ot, mert egy joghurtnak semmi baja sincs a lejárat után pár nappal.
Ma a Tescoban voltam, hát jóformán csak a sárga címkés hűtőből válogattam. 40-50 ft-os joghurtokat hoztam.
ha abba teszem a müzlit, ami napra lebontva 20-30 ft-ra jön ki, akkor ezek alapján egy ilyen vacsorám 40-50 ft-ból van meg.
Én tényleg nem értem, hogy mások még ebben is azt keresik, mibe kössenek bele.
Higyjétek el, épp elég nehéz így élni, és megalázó még leírni is. Ne kelljen megtudnotok.
Ja, a 26 ezres villanyszámla...14-16 fok van idebent, ezekben a mínuszokban nem tudja feljebb fűteni, mivel pl az előszobákat, fürdőt, konyhát nem is fűtjük, és hidegek a falak. Ha azokat is állandóan fűtenénk, ez a villanyszámla kb havi 50 ezer lenne.
Ez az utolsó reggeli-tipp nem rossz.
eddig azt gondoltam, hogy ha 100-150 ft-ból megúszom a reggelit, akkor jó vagyok.
Tej kb 170-180 ft, beosztom 4 napra. Az napi 45 ft.
A kifli 2 db 50 ft.
Egy alma- ezt nem tudom, mennyi lehet? 20-30 Ft?
De látod, akkor pénzben ugyanott vagyok.
Viszont lehet sokat jelentene a tej meg az alma.
Ki fogom próbálni, köszönöm a tanácsot!
Veszek egy liter tejet hétfőn munkába menet, 3 v 4 napra beosztom, almából is megveszek több napit egyszerre, és ha csak péntekre marad a 100 ft-os pogácsa, akkor is jó vagyok.
na épp ilyenekre gondoltam.
nem kerül többe, mégis többet ér.
Ja, két dolog van, aminek már a szagától is menekülök, rosszul vagyok tőle: a máj és a padlizsán.
Ezeket akkor se enném meg, ha fizetnének érte.
Pedig tudom, mennyi minden van benne, de brrrr.
tudom, 100 ft-ért már nem is veszem meg.
de vannak olcsóbbak is, pl a Riska 50 ft körül mozog.
Tescoban 15 ft a kifli, de reggel, munka előtt nincs erre időm, és messze is van.
pékségben, kisboltban 25 ft v több.
10 ft talán nem számít, de a kenyérből sehol sem vehetek 1-2 szeletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!