Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha nincs pénzem enni sem,...

Ha nincs pénzem enni sem, alig jut valamire, mit kell feltétlenül ennem? Húst pl milyen gyakran muszáj?

Figyelt kérdés

Sajnos elsősorban az anyagiak határozzák meg, mit eszek.

Ezért mindenképp fontos, hogy eltelítsen - azaz elég legyen, de benne legyen az a minimum vitamin, ásványi anyag, ami kell egy szervezetnek.

Tehát ha azt írjátok, hogy törekedjek a minél több zöldségre és gyümölcsre, az nem lesz jó, mert attól még éhen halok.

Húst nem vettem vagy 2 hónapja, de ettem 1x fasírtot munkahelyen és most pár karika házi kolbászt.

Némi kenőmájas valamennyire helyettesít a húst? Tudom, hogy bőrke meg egyebek vannak ledarálva, de hát az is zsír meg hús.

Minimális zöldséglevest eszek néha, pl. karalábé, zeller, brokkoli, de leszűrve, tehát csak a levét. Abban vannak még rostok, meg ásványi anyagok? Vagy olyan mintha vizet innék? Egy kevés zsír is van benne tudtommal.

Reggelire egy péksüteményre szokott jutni, kevés szénhidrát. Ebben heti 2x-3x van egy virsli.

Vacsorára egy joghurt, benne 2-3 kanálnyi müzli, az legalább egészséges.

Mire figyeljek, ha ennyire meg van kötve a kezem?

2016. dec. 23. 16:49
1 2 3
 1/29 anonim válasza:
47%
Szerintem köttesd ki a netet, azt a havi 5-10 ezer forintot simán költheted élelmiszerre ;)
2016. dec. 23. 16:59
 2/29 A kérdező kommentje:

Szerintem meg nem és nem vagy vicces.

Ketten élünk az agyvérzéses beteg édesapámmal.

Ő már nem tud menni sehova, a házat sem hagyja el.

Semmi mást nem csinál életében, csak nézi a sorozatait vagy neten játszik.

4-5 ezer ft-ot nyernék vele, olyan nagyon nem lennék kisegítve semmilyen téren.

2016. dec. 23. 17:06
 3/29 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon szomorú... A húsokat elhagyhatod, mert drága, és egáltalán nem szükséges az egészséges táplálkozáshoz. Különben az összes vegetáriánus kipurcanna. Viszont fehérjére mindenképp szükség van. Az állati eredetű fehérjék mindig teljes értékűek, ellenben a növényi erdetűek ritkűn azok, így azokat párosítani kell egymással. De hogy ne nagyon bonyolódjunk bele, hús helyett fogyassz túrót, tejet, sajtot. Sajnos ezek sem kifejezetten olcsók, az állati eredetű fehérje mindig sokba kerül. Kalóriatartalmához képest nagyon olcsó a rizs, a kenyér, a háztartási keksz. Ha szükséged van még egy kis zsírra (bár van az a tejtermékekben is), fogyassz margarint. Valójában minden nap több száz gramm zöldséget kellene fogyasztani, de ha nagyon szűkös a keret, akkor nincs mit tenni. Aminek még viszonylag nagy a kalóriatartalma, olcsó, és fehérjegazdag, az a lencse és a szárazbab.
2016. dec. 23. 17:09
 4/29 anonim ***** válasza:
0%

"Reggelire egy péksüteményre szokott jutni"

Ezt úgy írod, mintha az fillérekbe kerülne, más örül ha jut reggelre kenyér, nemhogy még péksüteményt egyen minden reggel:D

2016. dec. 23. 17:12
 5/29 anonim ***** válasza:
58%

Néhol egyáltalán nem logikus a történet.

Emellett nem írtad le, hogy mennyi a bevételetek-kiadásotok egy hónapra tételesen lebontva. Illetve végzettségek, munka, segélyek, település, stb.

Ennek hiányában nehéz segíteni.

2016. dec. 23. 17:15
 6/29 anonim ***** válasza:

A zöldséglevesnek miért csak a levét eszed?

Olcsó fehérjeforrás még a tojás is, jobb, mint a bolti kenőmájas, virsli. Vehetsz csirkefarhátat, olcsóbb csontos húsokat, levesbe kiválóak. A csirkemáj sem nevezhető drágának, hetente egyszer lehetne azt is enni, sok vitamin van benne.

Nem tudom, mennyi a napi kereted, de a répa, cékla, alma elég olcsó tud lenni, ha jó helyen veszed. A krumpli és a rizs is olcsó, a péksütinél sokkal hasznosabb.

Ha nagyon kicsi jövedelemből éltek ketten, elmehetnél olyan szervezetekhez, amelyek tartós élelmiszerekkel segítik a rászorulókat. Múltkor voltam az egyik kisegyház irodájában, kínálgatták nekem a joghurtokat, lisztet, hogy vigyek nyugodtan, pedig más okból mentem hozzájuk, és nem vagyok tag.

2016. dec. 23. 17:25
 7/29 Lollipop Girl válasza:

Péksütemény, yoghurt , műzli,hidd el sokaknak pl. nekem még ezekre sincs pénzem.Napokig natúr rizsen ,leveskockás vizen, vagy tarhonya levesen élek,ha kapok krumplit, akkor sós krumplin ,és ezek a jobbik esethez tartoznak ,előfordul,hogy semmit se eszek mint ma se, mert nincs itthon kb semmim,értékeld amid van! Lehetőségedhez mérten igyekezz változatosan étkezni!

A péksüti árából/helyett ehetnél tojást, szendvicset, gyümölcsöt,kiadósabbat, tartalmasabbat.Jókat tanácsoltak, a neten találsz rengeteg nagyszerű receptet,kifejezetten olcsó és finom kategóriában,sok sikert!

2016. dec. 23. 17:40
 8/29 A kérdező kommentje:

A börtönben lesz kaja...

van munkahelyem, abból tartjuk fent szűkösen magunkat.

Egyedül az apukám miatt élek, hogy róla gondoskodjak.

Ő 28 ezres segélyt kap.

Én egy irodában dolgozom, közeps fizetéssel, nem az a baj alapjáraton.

Hárman éltünk, erre az életre rendezkedtünk be.

Lakáshitelt vettünk, vagyis vettem fel, mert elég volt hozzá egy ember.

Az életem párja 12 év után hagyott itt minket. Én fizettem a hitelt meg a legnagyobb számlát meg a bérletemet, az ő pénzéből rezsire különösebben nem kellett már költeni, abból éltünk. Nekem pár ezer ft-om maradt a fizetésemből.

Apukámnak ott a 28 ezre, mondhatnátok. Neki ez a vegyes táplálkozás nagyjából meg van oldva, mert szociális ebédet kap, ez havi 9-10 ezer ft. Van benne tényleg minden, biztos szakember állítja össze, gyümölcsleves, húsleves, zöldségleves, vegyesen, második is van hogy tészta, rizs, krumpli, főzelék, szóval minden van.

Másik 10 ezer kb a gyógyszerei. 12 szem gyógyszert szed napi szinten, én adagolom.

Örökletesek a szív- és vérnyomás-problémák, nekem is szednem kellene napi szinten, de nem tudom kiváltani.

A péksüteményt úgy írom, mintha néhány fillér lenne?

Hát nem is egy ökör ára.

Nem fornettit veszek, hanem egy pékségben pl. egy hot-dognak nevezett kifli-zsemle-ketchup-mustár-sajt péksütemény 150 ft. Egy fokhagymás-tejfölös briós szerű cucc 100 ft. Egy nagy pogácsa is 100 ft. Ezeket eszem reggelire.

2016. dec. 23. 17:43
 9/29 A kérdező kommentje:

"hús helyett fogyassz túrót, tejet, sajtot"

Egyrészt úgy tudom, a vegáknak többféle hiánybetegségük van, épp az állati fehérje hiánya miatt.

Amit írtam, pl kenőmájas (csak 200 ft és több napra elég) nem felel meg hús helyett?

2016. dec. 23. 17:45
 10/29 A kérdező kommentje:

"Néhol egyáltalán nem logikus a történet.

Emellett nem írtad le, hogy mennyi a bevételetek-kiadásotok egy hónapra tételesen lebontva. Illetve végzettségek, munka, segélyek, település, stb.

Ennek hiányában nehéz segíteni."

Nos, én úgy gondolom, nem nehéz segíteni ezek hiányában. Ennyi marad és kész.

De legyen:

80 ezer a hitel, amit az exemmel ketten kifizettünk, mivel párban vesz az ember házat. De most ő nincs és az én 130-140 ezres fizetésemből megy ez. Jelenlegi villanyszámla 26 ezer, és fázunk... ezzel fűtünk, mert semmi más nincs kiépítve. Anno nem gondoltuk, hogy ennyire durván drága lesz, mert korszerű fűtőpaneleket vettünk.

Persze a gáz is ennyi vagy még több, csak hogy én ezt az összeget télen-nyáron fizetem. Jönnek a kisebb számlák, szemétdíj, vízdíj, kommunális adó részletekben, néha gázpalack, a hatalmas luxus internet, és sajnos a lakáshitelhez kötelező biztosítás. Emellett még nem vettem egy darab mosogatószert, wc-papírt, szappant, egészségügyi betétet, fogkrémet, és ott tartok, hogy 10 ezer ft sem maradt a fizetésemből.

Az ideg - és a kérdés lényege, a kaja - miatt több, mint 10 kilót fogytam. Nincs ruhám. Lötyög rajtam minden, de nem tudok venni semmit.

Ja, egész jól éltünk egyébként, de úgy ment el, hogy nekem se téli cipőm, se téli kabátom nem volt. Már keresgéltünk, nézelődtünk, de még nem találtam, és akkor még nem is volt ilyen hideg. Tehát nem költöttem még alapvető háztartási dolgokra és ruházkodásra sem. Nem is akarnék minden hónapban, de az átmeneti cipőben megfagyok. Nem bélelt.

Na de térjünk vissza témához.

Végzettségem érettségi + szakma, de lényeges, hogy kelet-Magyarországon.

Nem tudunk elmenni, mert több a hitel a házon, mint amennyit ér. Nem tudnám eladni.

Más kérdésnél szóba került, hogy adjam be az öreget egy otthonba. 1. be sem vennék. 2. idővel ha mégis, akkor nekem kéne kipótolni vagy 100 ezerrel az ő kis semmi pénzét. Esélytelen.

Szóval nem véletlenül így tettem fel a kérdést, én a kajákra voltam kíváncsi, nem a pénzügyi dolgokra.

A normális válaszokat köszönöm, a többi suttyó mehet a retekbe, hogy még karácsonykor is ilyen mocskos gusztustalan módon gúnyolódik más baján.

2016. dec. 23. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!