Ha köretnek zöldségeket eszek az ebédhez, az egészséges?
pl uborka, paradicsom, káposzta, saláta, ceruzabab, répa, stb?
Ezek jók köretnek? Vagy érdemes enni burgonyát és rizst is?
Be kell vinned, amit kell. Soha nem kell rizst és krumplit enned, de ehetsz. Engem roppantul enerválna, hacsak nem mikromennyiségben enném. Sokfélék vagyunk, nincs ezzel baj.
Energiát zsírból is bevihetsz, de persze zöldségből is elég sokat, ha tudsz kilószámra tartalmasabbakat enni...
Érdekelnek az érdekes táplálkozási stílusok, amiket évtizedekig lehet nyomni (mert rövidtávon nem kunszt). Egyetlen ételcsoport nincs, amit mindenki enne...
Sokunknak zsíros fehérjeforrásai vannak, mire én azt megeszem, szálkásításkor alig marad keretem zöldségre... Nem hiányzik az energia, sőt.
Igen, a legjobb választás.
Összeszámoltam múltkor, kb. 25 féle zöldséget eszem kisebb-nagyobb rendszerességgel. Krumplit, rizst ritkán, max. hetente egyszer, kis adagban, de akkor is megy mellé még sok zöldség. Kenyeret soha. Akkor lehet jó a krumpli és a rizs (vagy más gabona, pl. hajdina, köles stb.), ha a fehérje és zöldség valakinek még kevés a jóllakáshoz. Nekem nem hiányoznak, így is jól tudok lakni (most ettem meg az ebédemet, sült csirkecomb brokkolival, dugig vagyok, a sütőtökpürémet már meg sem bírom enni, pedig terveztem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!