Milyen "diétát" tudnátok ajánlani?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Röplabdás vagyok, és eddig nem foglalkoztam a sportolói életmóddal, de most hogy komolyabban szeretnék a sporttal foglalkozni, változtatni szeretnék mind az erőnlétemen, mind az életmódomon, és úgy gondoltam hogy az étrendemmel kezdenék. Mit tudnátok ajánlani? Miket egyek és miket kerüljek inkább az étrendemben? Milyen időközönként egyek? Milyen beosztással? Használjak e étrendkiegészítőt, vagy hasonlókat? Kérlek, ha tudtok, segítsetek, mert nincs az ismerettségemben olyan akitől tanácsot tudnék kérni, és tudom hogy szükséges a változtatás.2016. nov. 4. 22:25
1/2 A kérdező kommentje:
Amúgy 16/L, 170cm és 68kg.
2016. nov. 4. 22:27
2/2 anonim válasza:
A kiegészítőket nem javasolnám, a természetes bevitel híve vagyok.
Kerülni ill. mérsékelni érdemes:
- fehér cukor
- fehér liszt
- tartósítószeres ételek
- félkész, gyorstermékek
- vörös húsok, belsőségek
- telített állati zsírok (vaj, disznózsír)
- hidrogénezett növényi zsírok (margarin,kókuszzsír)
- tej
amit érdemes fogyasztani:
- teljes kiőrlésű ill. maglisztek
- barna rizs,gabonák (rozs, árpa, kuszkusz, chia stb.)
- hüvelyesek (quinoa, lencse, bab, stb.)
- fehér húsok, halak
- olajos magvak
- natúr joghurt, túró, sajtok (maga a tej a magas kazein, hormon és tejcukor tartalma miatt nem javasolt, a feldolgozott tejtermékekben ezeknek az aránya jóval alacsonyabb)
- növényi tejek, joghurtok
- zöldségek, gyümölcsök nagy mennyiségben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!