Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyire káros a mikró végül is?

Mennyire káros a mikró végül is?

Figyelt kérdés

kicsit,nagyon vagy egyáltalán?

[link]



2016. nov. 4. 22:06
 1/4 anonim ***** válasza:
74%
Semennyire.
2016. nov. 4. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
79%

Nem káros.


Az a káros, ha nincs kitakarítva, mert a belsejéről visszacsepegő víz belekerülhet az ételbe, így baktériumforrás lehet. Ez elkerülhető, ha gyengén lefeded a betett ételeket, ill. tisztán tartod a mikrót.


Továbbá káros az, amikor felforralandó ételeket, csak felmelegítesz abban a hitben, hogy a benne lévő csíraszámot csökkentetted! A mikró erre nem való!


Továbbá káros, ha sokadjára újramelegített ételeket fogyasztasz, mert van mikró és így szoktad meg.


Ill. káros lehet abban, ha az étkezési szokásaidat felborítja, mivel pillanatok alatt mindig lehet valamit melegíteni és enni. Össze-vissza eszel esetleg.


A mikrós pattogatott kukoricát én nem javaslom, mert megég helyenként, ami igen egészségtelen.


Maga a szerkezet nem megbontva, gyári állapotában nem egészség károsító.

2016. nov. 4. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Pl. amikor teavizet csinálsz a mikróban, tudnod kell, hogy a víz nem, vagy egészében nem fog felforrni, így a tea egyik régi praktikus oka elvész, azaz a víz forralással történő sterilizálása!


A beletett filtert/teafüvet sem fogja leforrázni a mikróban melegített víz (van tea, ahol nem is kell leforrázni).


Ugyanez lehet egészségtelen, ha nem elég ideig melegítve, vagy melegítés után nem összekeverve fogyasztasz mikróban melegített ételt, mivel az étel helyenként hideg lesz, helyenként pedig forró (a mikró sok ételt inhomogén módon melegít fel).


A meleg étel jobb az emésztésednek.


Szintén rossz, ha az étel egyik komponense (pl. hús) annyira felhevül, hogy megég, mert ez nem egészséges.


Inkább ilyen konyhatechnikai okai vannak a káros hatásoknak, ha belegondolsz.

2016. nov. 4. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
73%
A mikró más módon melegíti az ételt, mint a tűz. Elektromágneses energiát közöl vele mindkettő, de a spektrumja egész más. Az is lehet, hogy ez mindegy, az is lehet, hogy nem. A tüzet több tízezer éve használjuk az ételek főzésére/melegítésére, a mikrót 20 éve. Vagyis önmagadon kísérletezel. Hogy káros-e, arról mondjuk ezer év múlva érdemes elkezdeni vitatkozni.
2016. nov. 5. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!