Mennyire káros a mikró végül is?
Nem káros.
Az a káros, ha nincs kitakarítva, mert a belsejéről visszacsepegő víz belekerülhet az ételbe, így baktériumforrás lehet. Ez elkerülhető, ha gyengén lefeded a betett ételeket, ill. tisztán tartod a mikrót.
Továbbá káros az, amikor felforralandó ételeket, csak felmelegítesz abban a hitben, hogy a benne lévő csíraszámot csökkentetted! A mikró erre nem való!
Továbbá káros, ha sokadjára újramelegített ételeket fogyasztasz, mert van mikró és így szoktad meg.
Ill. káros lehet abban, ha az étkezési szokásaidat felborítja, mivel pillanatok alatt mindig lehet valamit melegíteni és enni. Össze-vissza eszel esetleg.
A mikrós pattogatott kukoricát én nem javaslom, mert megég helyenként, ami igen egészségtelen.
Maga a szerkezet nem megbontva, gyári állapotában nem egészség károsító.
Pl. amikor teavizet csinálsz a mikróban, tudnod kell, hogy a víz nem, vagy egészében nem fog felforrni, így a tea egyik régi praktikus oka elvész, azaz a víz forralással történő sterilizálása!
A beletett filtert/teafüvet sem fogja leforrázni a mikróban melegített víz (van tea, ahol nem is kell leforrázni).
Ugyanez lehet egészségtelen, ha nem elég ideig melegítve, vagy melegítés után nem összekeverve fogyasztasz mikróban melegített ételt, mivel az étel helyenként hideg lesz, helyenként pedig forró (a mikró sok ételt inhomogén módon melegít fel).
A meleg étel jobb az emésztésednek.
Szintén rossz, ha az étel egyik komponense (pl. hús) annyira felhevül, hogy megég, mert ez nem egészséges.
Inkább ilyen konyhatechnikai okai vannak a káros hatásoknak, ha belegondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!