A mikrohullámú sütők károsítják az egészséget?
Sok helyen hallottam már ezt sőt még azt is ,hogy svájcban be van tiltva .. Pro-Kontra érvek ? Köszönöm
vita on :D
misem tudjuk a frankót,évek óta megy a vita erről,és most itt sem fog eldőlni ez a kérdés,
-az egyik válasz mellette lesz,a másik ellene,
A mikróban ugyanaz történik az étellel, mint a tüzhelyen, csak gyorsabban.
Akik szerint meg káros, azoknak fogalmuk sincs a fizikáról, és hülyeségeket beszélnek, éppen mert nem értenek semmihez, viszont szeretnek pánikot kelteni.
Mellesleg SEHOL a világon NINCS betiltva sem a készülék, sem a reklámozása, ezeket csak azok terjesztik, akik szerint ártalmas.
Akik szerint ártalmas, azoknak minden "érve" nem tudományos, és a babona szintjén nem megy túl.
Akik szerint nem árt, azok tudják a fizikát és nem hisznek mindenféle mesében, hanem csak a tényeket veszik figyelembe.
Hát a svájciak csak tudják!
A gyártók pro, az egészségügyiek fele-fele arányban pro és kontra.
Egyrészt Svájcban NEM tilos sem használni, sem forgalmazni, sem reklámozni a mikróhulláú sütöt.
Másrészt az összes belinkelt oldal, ami szerint bármilyen káros hatása is van, nem tudományos, pletykalap-szintü, semmi alapja sincs a véleményüknek.
"A mikróban ugyanaz történik az étellel, mint a tüzhelyen, csak gyorsabban. " - azon, állításukat tudományosan alátámasztani tudó egyének, akik szerint káros a mikró, éppen azt mondják, hogy ezzel a "gyorsabban"-nal van a probléma.
Nem Tóth Gábor élelmiszer ipari mérnök Morning Show-s nyilatkozata hozta ki belőled ezt a kérdést?
Én szeretném kihagyni a mikrót, de nincs alternatíva sajnos.
A WIFI és a mobiltelefon nekem is nagy "ellenségem". Itthon kikészítem a családot, mert éjszakára állandóan lekapcsolom a wireless-t a routeren. Nehogy már a letöltéssel álmodjak :)
"
"A mikróban ugyanaz történik az étellel, mint a tüzhelyen, csak gyorsabban. " - azon, állításukat tudományosan alátámasztani tudó egyének, akik szerint káros a mikró, éppen azt mondják, hogy ezzel a "gyorsabban"-nal van a probléma.
Nem Tóth Gábor élelmiszer ipari mérnök Morning Show-s nyilatkozata hozta ki belőled ezt a kérdést?"
Egyrészt fogalmam sincs, hogy mi az a Morning Show, ki az a Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök, ebböl következöen nem az ö nyilatkoazatára hivatkozok.
A "gyorsabban" meg azért van, mert a normál tüzhelynél ELÖSZÖR felmelegíit az energia a türhelyet, MÁSODSZOR az edényt, és CSAK EZUTÁN az ételt.
A mikróhullámú sütö direkt az élelmiszerben lévö vizet melegíti, és ezért gyorsabb, mert nincs fölösleges melegítés.
Szóval ha valaki megérti a müködési elvet, akkor tudja, hogy semmi más nem történik, mint más melegítésti módoknál.
(Ez kb. olyan, mintha valaki azt állítaná, hoyg a gázon/villanyon fözni ártalmasabb, mint a hagyományos fatüzelésü tüzhelyen, mert gyorsabban lehet vele fözni, mivel nem kell elöször fát vágni, utána meg begyújtani.)
Tiszta sor, amit mondasz.
Akkor másképpen írom:
Van-e különbség a mikró által az ételben esetlegesen okozott akármilyen kár mértékében attól függően, hogy a kaját 400 vagy 800 watton melegítjük vele a kívánt hőfokra. De ugyanez a kérdés feltehető sütő vagy serpenyő esetében is, mind melegítés, mind sütés tekintetében. Mi a jobb az ételben található mikró- és makrótápanyagok megőrzése érdekében? Ha alacsonyabb hőfokon sütünk/főzünk/melegítünk hosszabb ideig vagy, ha magasabb hőfokon rövidebb ideig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!