Cukorbetegként, miként étkezzek, ha a zöldségektől felfújódok, ráadásul nehezen rágom meg, mert fogpótlás alatt állok?
Manapság egyre nehezebben bírom a zöldségeket és azokból készült ételeket. A felfúvódás rosszullétig képes fokozódni miattuk. :-(
Fogaim húzása és pótlása még sokáig fog tartani, így a rágással is szenvedek néha. Persze, amit tudok lereszelem, vagy akár pépesítem. De a felfúvódás miatt, korlátozottak a lehetőségeim.
A savanyított termékeket is csak minimális mértékben bírom fogyasztani.
Valóban nehéz, bár inkább a tápanyagok miatt aggódnék, pusztán jóllakni elég egyszerű zöldségek nélkül szénhidrátszegényen is, már ha az ember bírja a zsírt.
Mindenféle zöldséggel ez van? Az nagyon furcsa és nagyon kellemetlen, a legtöbb normális étrendben igencsak van zöldség, hasznosak.
Szénhidrátszegényebb gyümölcsökkel próbálkoznék, de itt már hiányoznak az ismereteim, én nagyon zöldséges vagyok s azoknak a tápanyagtartalmáról van fogalmam. De valamit biztos segítenek. Vitaminokat is szednék, s persze ami belefér, azt változatosan enném.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Kisgyerekkorom óta vannak problémáim a nehéz és puffasztó ételekkel. Előzőt kerülöm, utóbbiakat mértékkel fogyasztom.
Már többször voltam kivizsgáláson gyerekkorom óta, de nem találtak semmit, csak ilyen vagyok és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!