Chili után gyomorégés?
Mindig szerettem a csípős ételeket, és hétvégén szert tettem pár igen erős paprikára (Trinidad Scorpion, Habanero stb). Nagyon jó ízűek, és bár a szájban sem gyengék, az igazi szenvedést a gyomromban (?) okozzák (a köldöktől kb 4-5 centire balra), égető érzés.
Amikor keveset eszek, akkor csak kicsit, vagy egyáltalán nem jelentkezik (ez mondjuk egy gombostűfejnyit jelent), ha többet, akkor rosszul leszek. Más csípős ételeknél (pl. magyar csípős paprikáknál, cayenne borsnál sem) nem jelentkezik, csak az ilyen extrémségektől.
Eddig 2x volt ilyen, de mindkétszer éhgyomorra ettem (tudom, nem kellett volna...). Ha eszek előtte/közben valamit, akkor úgy tűnik, nincs baj (pl. levesbe raktam belőle egy picit).
Miért lehet? Csak azért, mert éhgyomorra ettem? Meg fogok próbálni hasonló mennyiséget ebéd után is kóstolni, hogy meggyőződjek róla, de ha másnak volt/van esetleg hasonló panasza, az írjon.
#3 sajnálom :/ nekem szerencsére csak rövid volt a gyötrelem, de azért jó lenne bármiféle hátulütő nélkül élvezni az erőset. Remélem segít, ha eszek előtte valami zsírosat.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!