Miért jelentősen drágábbak az egészségesebb alapanyagok?
Egyrészt az aktuális piaci viszonyok szerint a vásárlók hajlandóak érte többet is kifizetni, így az ára is magasabb lesz.
Másrészt egy rétegtermékről van szó, míg a cukor tömegtermék.
Harmadrészt pl. a NÁDcukor cukornádból készül, amit importálni kell, szemben a répacukorral.
Egyébként a nádcukor semmivel nem egészségesebb, mint a répacukor, mondom ezt úgy, hogy amúgy imádom a barna cukrokat.
Egyrészt több munka van az elkészítésükkel, másrészt meg ezek "divat" termékek, felkapottak, és nyilván a kereskedők ezeken szedik meg jól magukat az emberek kárára.
Azt nemhiszem hogy az import-export költség miatt nőne az áruk, akkor egy fürt banán 125000 forintba kerülne, egy kókuszdió meg olyan 80000-be.
Szerintem:
Egészségtelen -tele vegyi anyagokkal, de biztos nem romlik meg, eladásra kerül, nagy haszon, ezért olcsóbb
Egészséges- nincs tele vegyi anyaggal, nagyobb a kockázat a bukásra (termelésben bármi baja lehet ha nincsen kezelve minden cuccal) így nagy része elvész a beruházott pénznek, drágább lesz, hogy maradjob a haszon ( gondolok én a bio termékekre)
De ez csak az én elméletem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!