Tényleg "egészségesebb"-e az édesítőszer, mint a cukor?
Egyáltalán nem, összességében pont hogy károsabb. A fogaid nem szuvasodnak tőle, ez igaz, csak éppen bélrákot okoz...az sokkal jobb ugye.
- Először is ezek az édesítőszarok mint mesterséges vackok. Egy olyan vegyület, amivel az emberi szervezet csak az utóbbi pár évtizedben kezdett el érintkezni, ergo az egyéb hosszútávú hatásait nem ismerjük. Lehet hogy a rákkeltésen kívül egyéb hosszútávú hatása nincs, de ez is bőven elég.
- Másfelől a cukor egy természetes energiaforrás. Ha ezt nagyobb mértékben megvonjuk a szervezettől, annak meglesz a maga következménye.
- Harmadrészt, a szervezet máshogy kezeli az édesítőket. Mivel ezek voltaképpen vegyszerek, így mindenféle változatos módon igyekszik lebontani őket. Van olyan, amit le sem bont, hanem úgy ahogy van, távozik a szervezetből. Van olyan amelyik elkezd felhalmozódni a szervezetben, ahogy pl. a dioxin, és ha elér egy bizonyos mennyiséget, akkor csúnya dolgok történnek. Sőt, olyan is akadt, ami mérgező anyagokra bomlik le, mint a metilalkohol (nem maga a metilalkohol a mérgező,hanem a bomlástermékei)
- Arról nem is szólva hogy az édesítőktől hányiger íze lett a termékeknek.
Igen, a jelenlegi tudásunk szerint egészségesebb.
A legtöbb édesítőszernek nincs semmilyen tudományosan igazolt egészségkárosító hatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!